Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU kigger på luftrummet

Søgeord:

12. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flyrejsende kender de nydelige buer, der viser flyveruternes logiske vej fra A til B.

Flyrejsende kender de nydelige buer, der viser flyveruternes logiske vej fra A til B.Men i virkeligheden går ruterne over Europa i zigzagkurs for at ramme bestemte korridorer gennem 27 landes nationale luftrum. Det vil EU-Kommissionen nu sætte en stopper for, skriver epn.dk.

 

Det er ifølge kommissionen ikke bare ulogisk - det er også unødigt dyrt, tidkrævende og forurenende. Og med transportkommissær Siim Kallas' ord er det en opskrift på snarligt kaos, når der de næste 10-20 år ventes halvanden gang så mange fly over Europa.

 

- Vores luftfartsselskaber har måttet finde sig i 10 år med begrænset service og missede deadlines på vejen mod et fælles europæisk luftrum. Vi har ikke råd til at fortsætte på den måde, siger Kallas tirsdag på et pressemøde i Strasbourg.

Kallas spiller tirsdag ud med et forslag, der skal give mere bid til de regler, der egentlig skulle have betydet, at de 27 nationale luftrum i EU fra december sidste år var blevet reduceret til ni. Det er bare ikke sket, og der kan nu være retssager på vej.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com