Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU undersøger statsstøtte til SAS

Søgeord:

20. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Var det ulovlig statsstøtte fra de skandinaviske regeringer, da de sidste efterår spændte økonomisk sikkerhedsnet ud under SAS?

Var det ulovlig statsstøtte fra de skandinaviske regeringer, da de sidste efterår spændte økonomisk sikkerhedsnet ud under SAS?Det vil EU nu kigge på – og det glæder lavprisselskabernes forening.

 

ELFAA – European Low Fares Airline Association – glæder sig over beslutning onsdag fra Europa Kommissionen om, at der nu kommer en formel, grundig undersøgelse af den seneste økonomiske håndsrækning til SAS fra de skandinaviske regeringer.

 

Den støtte kom sidste år, da de tre skandinaviske regeringer meddelte, at man ville garantere halvdelen af en kreditgaranti på 3,5 milliarder svenske kr.

 

Det klagede ELFAA over – og det kommer der nu en undersøgelse ud af. ELFAA påpeger, at der også i 2009 og 2010 var eksempler på ulovlig statsstøtte til SAS. Hvilke ELFAA også benyttede anledningen til at klage over.

John Hanlon, ELFAA’s generalsekretær, siger i pressemeddelelse: “ELFAA’s medlemmer, som konkurrerer med SAS, har ikke mulighed for at tiltrække statsstøtte og ønsker det heller ikke. Men vi ønsker konkurrence på lige vilkår.”

 

ELFAA’s ti medlemmer havde sidste år over 200 millioner passagerer, hvilket ifølge foreningen svarede til 43 pct. af rutepassagererne i Europa. De 10 ELFAA-medlemmer er Easyjet, Flybe, Jet2.com, Norwegian, Ryanair, SverigeFlyg, Transavia, Volotea, Vueling og Wizz Air.

 

Fra dansk side var det finansminister Bjarne Corydon (S), der gav sit ja til finansieringspakken.

 

Og finansministeren ser med sindsro på, at EU-Kommissionen vil undersøge sagen.

 

De tre landes finansministre havde forinden håndsrækningen blev givet til SAS spurgt i Bruxelles – og dengang var svaret, at aftalen var ok.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com