Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU: Vejen frem er digitalisering

Søgeord:

9. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

518 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vil give  bedre infrastruktur.

Det slovakiske formandskab har meldt ud, at de i høj grad vil have fokus på det digitale indre marked. En bedre digital infrastruktur i Europa har også store perspektiver for transport- og logistikbranchen.

 

Det slovakiske EU-formandskab vil arbejde for at få udbredt højhastighedsinternet til store dele af unionen samt åbne op for, at der kan udvikles 5G internet i hele EU. Det giver ifølge vejgodstransportens brancheorganisation, ITD, nye muligheder for sektoren.

 

- Vi støtter ambitionen om en bedre digital infrastruktur i Europa for at fremme den digitale revolution inden for transportmarkedet. En bedre infrastruktur skal sikre tilgængelige data omkring trafikmønstre, flådestyring og understøtte muligheden for kommunikation mellem bilerne, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

Målet om bedre digital infrastruktur i Europa kan også være interessant i et dansk testcenterperspektiv.

 

- Danmark har en forholdsvis god udviklet digital infrastruktur, der set sammen med den danske geografi, og de lande vi ligger op til, betyder, at der kan være fordele i at gøre Danmark til et digitalt infrastrukturtestcenter for hele Europa. Vi ser gerne et nationalt digitalt testcenter, hvor man tænker transport- og logistikvirksomhederne med ind, siger Jørn-Henrik Carstens.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com