Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Eurotunnel takker ja til DFDS-tilbud

Søgeord:

22. juni 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

755 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS indgår langsigtede bareboat-charteraftaler på to færger.

 

Det danske færge- og ro/ro-rederi DFDS A/S meddeler i dag, at selskabet Eurotunnnel har accepteret DFDS tilbud om overtagelse af de to Seafrance-færger fra Dover-Calais-ruten.

 

Samtidig har administratorerne af SCOP-SeaFrance iværksat en salgsproces af hele eller dele af SCOP-Seafrance-selskabet, der driver MyFerryLink.

 

Dermed har DFDS formentlig vundet et afgørende slag mod konkurrenten på Calais-Dover-ruten MyFerryLink, der opstod af resterne fra SeaFrance-konkursen, da Eurotunnel og det fagforeningsstyrede kooperativ SCOP gik ind på ruten.

 

»Vi har nu modtaget bekræftelse på, at Eurotunnel har accepteret DFDS’ tilbud for færgerne Rodin og Berlioz. Med virkning fra den 2. juli 2015 vil DFDS indgå langsigtede bareboat-charteraftaler for de to skibe. Der er herudover indgået en put-optionsaftale, der giver Eurotunnel ret til at forlange, at DFDS køber de to skibe. Put-optionsaftalen udløber senest i midten af 2017.

Eurotunnel kan udnytte put-optionen på betingelser aftalt mellem parterne, herunder en prisreduktion svarende til alle charterbetalinger foretaget før put-optionen udnyttes.

 

Herudover har administratorerne af SCOP-SeaFrance iværksat en salgsproces af alle eller dele af SCOP-SeaFrance og DFDS vil konstruktivt deltage i denne proces.

 

Hverken bareboat-charteraftalerne eller put-optionsaftalen medfører ændringer til DFDS’ tidligere offentliggjorte resultatforventning for 2015, « hedder det i meddelelsen fra DFDS.

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com