Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU’s frihandelsaftaler gavner skibsfarten

Søgeord:

10. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Når EU’s fire frihandelsaftaler med Korea, USA, Canada og Japan alle er trådt i kraft, vil det have positive konsekvenser for dansk skibsfart.

Når EU’s fire frihandelsaftaler med Korea, USA, Canada og Japan alle er trådt i kraft, vil det have positive konsekvenser for dansk skibsfart.Det viser en analyse foretaget for Udenrigsministeriet, som undersøger potentialet for vækst i dansk eksport som følge af de fire aftaler.

 

Frihandelsaftalen med Korea trådte i kraft i 2011, mens de tre andre fortsat er under forhandling.

 

Analysen viser blandt andet, at tjenesteeksporten dominerer i tre af det fire lande. Samlet set forventes aftalerne at medføre en stigning i Danmarks eksport på godt tre procent, mens søtransporten specifikt forventes at vokse med fire procent som følge af den stigende varehandel mellem EU og de fire lande. Det svarer ifølge deres beregninger til en potentiel årlig ekstraindtægt for danske rederier på ca. seks mia. kr.

-Skibsfarten er generelt ikke hæmmet af handelsbarrierer. Men analysen illustrerer, at det også gavner skibsfarten, når man fjerner generelle barrierer for international varehandel, siger afdelingschef i Danmarks Rederiforening Jacob K. Clasen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com