Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU's vejpakke til diskussion på nordisk møde

Søgeord:

7. september 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

179 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD præsenterede torsdag organisationens holdning til tre af vejpakkens hovedområder.

 

Myndigheder og brancheorganisationer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland og Storbritannien mødtes i denne uge i det nordiske forum NORDUK med repræsentanter for EU-Kommissionen.

 

Det årlige møde finder sted i Finlands hovedsted Helsinki, og årets emne er EU-Kommissionens forslag til vejpakken. For ITD er det afgørende, at man i EU finder frem til fælles fodslag på særligt det sociale område hurtigst muligt.

 

- Det er meget vigtigt, at vi i Europa bliver enige om nye fælles retningslinjer for transport- og logistikbranchen, inden der er valg til Europa-Parlamentet næste år. Transportvirksomhederne kan ikke være tjent med den nuværende situation med forskellige opfattelser og fortolkninger af den gældende EU-lovgivning på transportområdet. Vejgodstransporten har brug for klare og entydige regler i EU, så virksomhederne ved, hvad de skal rette sig efter, siger Emma Hadrovic, politisk konsulent i ITD, i en pressemeddelelse.

Udstationeringsregler

Kommissionens har foreslået, at transporterhvervet i fremtiden skal være omfattet af udstationeringsreglerne. Dette tema fyldte – ikke overraskende – meget på dagens NORDUK-møde.

 

- I ITD mener vi ikke, at de internationale transporter skal omfattes af udstationeringsreglerne. Det vil skabe store administrative udfordringer for transportvirksomhederne. Regelsættet kan ikke kontrolleres og håndhæves effektivt, og det er uhensigtsmæssigt, hvis en chauffører skal skifte løn, hver gang han krydser en grænse, siger Emma Hadrovic.

 

ITD er dog positive over for at betragte cabotage og det nationale vejben af kombinerede transporter som udstationering.

 

- Vi mener til gengæld, at cabotage og det nationale vejben af kombinerede transporter bør omfattes af udstationeringsreglerne fra dag ét. Her er man i direkte konkurrence med de nationale transportører, og da hele transporten foregår i ét land, vil kontrol og håndhævelse af reglerne kunne foregå effektivt. Vi anser vores position på udstationeringsreglerne som et fornuftigt kompromisforslag, og vi er glade for at kunne drøfte det med vores nordiske kollegaer, siger Emma Hadrovic.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk