Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Få festfyrværkeriet sikkert frem

8. december 2016  |  

ITD klar med gode råd.

December måned nærmer sig og dermed også kulminationen på 2016 – nytårsaften.

 

Farverige raketter, batterier og andet nytårsisenkram transporteres i de kommende uger ud til butikker landet over, men med transporterne følger også en sikkerhedsrisiko og et ansvar hos de virksomheder, der transporterer fyrværkeriet ud.

 

- De fleste, der har købt fyrværkeri til nytårsaften, er opmærksomme på faren ved fyrværkeri, især når store mængder fyrværkeri er samlet samme sted, men de færreste tænker over, at det også skal transporteres frem. Derfor har vi sammen med Fyrværkeribranchen udarbejdet en folder, der giver gode råd om håndtering af farligt gods og fyrværkeri, siger Marianne Frank, medlem af ITD’s sikkerhedsrådgiverteam og konsulent i ITD.

- Det er vigtigt, at chaufførerne, der kører med fyrværkeri, kender reglerne og de forventninger, myndighederne stiller op med ved vejsidekontroller. Derfor er det også vigtigt, at dokumenterne er samlet et sted, for eksempel i en mappe som hurtigt kan fremvises til politi eller beredskab, siger Marianne Frank.

 

Hun understreger, at der ved kørsel i udlandet kan forekomme særlige nationale regler. Derfor havde ITD’s sikkerhedsrådgivere også inviteret det tyske politi forbi ITD’s hovedkontor i Padborg den 28. september 2016 for at få et indblik i de tyske regler på området.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

1366 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com