Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fælles Mærsk-IBM-projekt

Søgeord:

17. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

1

A.P. Møller – Mærsk og IBM vil skabe dominerende logistikplatform.

 

Den amerikanske IT-kæmpe IBM går sammen med A.P. Møller – Mærsk i et ambitiøst projekt, hvor parterne via et nyt joint venture selskab, vil skabe en platform for verdenhandlen.

 

Det skriver business.dk.

 

Visionen for det fælles selskab, der får base i New York, er at skabe en it-baseret platform for hele den globale samhandel og den tilhørende logistik. Målet er en dominerende position, der kan sammenlignes med Facebooks position blandt de sociale medier, eller Amazons position på internethandlen.

 

- Vi i industrien vil komme til at presse en meget stor transformation af industrien igennem, som vil gøre det langt nemmere for vores kunder at navigere, udtaler Maersk Lines kommercielle direktør, Vincent Clerc, til Berlingske Business.

Op mod 20 procent af fragt- og logistikomkostningerne i verdenshandlen i dag, kommer i dag fra ”papirnusseri”. Dermed ligger der et kolossalt optimeringspotentiale, for den der formår at forenkle og effektivisere ”papirgangen” i den globale forsyningskæde.

 

SeaIntelligence Consultings stifter, Lars Jensen, betegner over for Berlingske den eksisterende logistikkæde som utroligt ineffektiv. Trods omfattende digitalisering, der det fortsat vanskeligt at få overblik over de rigtige informationer. Han ser spår derfor store muligheder, for en samlet løsning, der giver en enkel og overskuelig digital infrastruktur.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com