Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fængsel og bøde stopper ikke vognmand

Søgeord:

24. februar 2016  |  

Læst i alt:

2799 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Juelsminde-vognmand beholder tilladelser.

En vognmand fra Juelsminde-området blev 23. januar sidste år idømt tre måneders fængsel for at køre på andre personers førerkort i 23 tilfælde. Han fik desuden en bøde på 156.000 kr. for overtrædelse af køre- hviletidsbestemmelserne og blev frakendt førerretten i tre år.

 

På den baggrund inddrog Trafikstyrelsen (nu Trafik- og Byggestyrelsen) alle vognmandens tilladelser til at køre godskørsel. 26. november REtten i  ophævede Horsens Trafikstyrelsens afgørelse om at tilbagekalde vognmandens tilladelser, og nu har Vestre Landsret netop stadfæstet kendelsen fra Retten i Horsens.

Vognmanden fra Juelsminde-området må derfor fortsat drive vognmandsvirksomhed.

Karakter og omfang

Landsretten anførte, at i vurderingen må "navnlig indgå karakteren og omfanget af de pådømte lovovertrædelser, om den pågældende tidligere er dømt for tilsvarende kriminalitet, og om der efterfølgende foreligger nye, tilsvarende lovovertrædelser. Det må endvidere tillægges betydning, om den pågældende tidligere har modtaget en advarsel om tilbagekaldelse af tilladelserne."

 

Landsretten lagde på den ene side vægt på, at der var tale om en meget alvorlig og omfattende kriminalitet af en karakter, som klart taler for tilbageholdenhed med at meddele tilladelser. På den anden side var vognmanden ikke dømt før eller efter og havde ikke modtaget en advarsel om tilbagekaldelse af tilladelserne.

Landsretten anførte, at "Der er endvidere tale om tilbagekaldelse af allerede meddelte tilladelser, hvilket i sig selv må føre til en vis skærpelse af kravene til beviset for, at der består en "nærliggende fare for misbrug".

Nærliggende fare

Om der foreligger "nærliggende fare for misbrug", som det hedder i lovteksten, har været det afgørende spørgsmål i sagen.

Landsretten konkluderede efter en samlet vurdering, at det ikke er bevist, at de forhold, som vognmanden blev dømt for i januar 2015 i sig selv indebærer en nærliggende fare for, at han vil misbruge adgangen til at udføre vognmandsvirksomhed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com