Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Færge får strøm i Norge - men sviner i Danmark

Søgeord:

4. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det norske færgeselskab Color Line vil have landstrøm til færgerne først i Kristiansand, dernæst i Larvik, som begge har forbindelse til Hirtshals i Danmark.

Det norske færgeselskab Color Line vil have landstrøm til færgerne først i Kristiansand, dernæst i Larvik, som begge har forbindelse til Hirtshals i Danmark.Superspeed 1, som færgen hedder, skal bygges om til at modtage landstrøm i stedet for at bruge skibets dieseldrevne generatorer, når den ligger i havn.

 

Men i Hirtshals må de lokale beboere stadig døje med NOx, partikler og os. For havnen i Hirtshals kommer ikke til at levere landstrøm, selvom færgen kan tage imod det, skriver Ingeniøren.

 

Argumentet fra Hirsthals Havn lyder, ifølge Teknisk Ukeblad, at færgen kun er i havn i en time ad gangen, og det kan derfor ikke betale sig at lukke ned for hjælpemotorerne.

I Kristiansand vil landstrømstilkoblingen resultere i en reduktion af skadelig nitrogenoxider med 34 ton om året og 2.300 ton mindre CO2. Svovl- og partikeludslip fjernes helt, skriver Teknisk Ukeblad.

 

Prisen på løsningen er endnu ikke beregnet, men i Oslo, hvor man allerede har implementeret landstrømsløsninger for to færgeforbindelser til Tyskland, er omkostningerne løbet op i 25 mio. norske kr.

 

Her har systemet sparet hovedstaden for 50 ton NOx, 2,5 ton svovl og 0,75 ton partikler årligt. CO2-udslippet er reduceret med 3.000 ton.

 

Color Line er et af Europas største færgeselskaber med en årlig omsætning på omkring 4,6 mia. kr. Selskabet har seks skibe i rute mellem syv havne i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Color Line fragter passagerer, biler og gods til og fra mange vigtige destinationer, inklusive Kristiansand-Hirtshals-ruten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com