Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Færge overgår til batteridrift

Søgeord:

26. april 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

554 gange

Læses i øjeblikket af:

1

HH Ferries sender Tycho Brahe på værft.

Færgen Tycho Brahe er sejlet på værft i Landskrona for at få foretaget de sidste ombygnings- og installationsarbejder, så færgen inden udgangen af juni kan indsættes på Helsingør-Helsingborg-ruten i fuld batteridrift.

 

Tycho Brahe forlod overfarten tirsdag den 18. april og vil være i trafik igen udelukkende på batteridrift, inden sommersæsonen starter. Det er planen, at Aurora går på værft for sin sidste ombygning, når sommertravlheden tager af. Mercandia VIII afløser Tycho Brahe og Aurora under deres værftsophold.

Fartplan holdes

-For at fastholde den høje regularitet med præcise afgange hvert kvarter gennem det meste af døgnet indsættes Mercandia VIII mellem Helsingør og Helsingborg, mens først Tycho Brahe og siden Aurora er på værft, siger adm. direktør Henrik Rørbæk, HH Ferries Group.

 

Det betyder, at sejladsen mellem Helsingør og Helsingborg med fire færger opretholdes uændret, så kunderne ikke oplever ændringer i sejlplan eller regularitet.

 

Tycho Brahe er efter planen tilbage i normal drift på overfarten den 23. maj, hvorefter der skal udføres grundige tests, før overgangen til komplet batteridrift er endelig på plads.

EU støtter

-Processen med at installere batterier til fremdrift når nu sin afgørende fase, og vi ser frem til at indføre batteridrift som det første rederi i verden med en så højintensiv fartplan. De reducerede emissioner som følge af konverteringen vil påvirke miljøet positivt i hele Øresundsregionen, siger Henrik Rørbæk.

 

Det er en del af HH Ferries Groups strategi at satse på tiltag, der forbedrer miljøet. Færgerne mellem Helsingør og Helsingborg har siden 2007 opfyldt de emissionskrav, som blev indført den 1. januar 2015. Med installation af batterier reduceres overfartens samlede emissioner af CO2, kvælstofoxider, svovloxider og partikler med mere end 50 procent.

 

Ombygningen af de to færger er den største enkeltstående projektinvestering i virksomhedens historie og forventes at udgøre næsten SEK 300 mio. INEA, som er EU’s forvaltningsorgan for innovation og netværk, har valgt at støtte projektet med ca. SEK 120 mio. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com