Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Færger binder Danmark sammen

Søgeord:

5. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1008 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pas på den trafikale sammenhæng.

De danske færgerederier er en afgørende del af vores infrastruktur, og færgerne er med til at skabe sammenhæng på tværs af Danmark. Den vigtige rolle er til tider udfordret, mener Færgerederierne, der i weekenden holdt generalforsamling.

 

Dagen indledtes med sejllads til Skarø, så det maritime element var tydeligt, da Færgerederierne lørdag den 2. september holdt generalforsamling i Svendborg. På generalforsamlingen var der fokus på færgernes rolle i den danske infrastruktur med over 32 millioner transporterede passagerer og 9,6 millioner biloverfarter årligt.

 

- Der er ingen tvivl om, at de danske færger er afgørende for den trafikale sammenhæng på tværs af landet og til vores nabolande. Fra rederiernes side skal vi hele tiden sætter kundeoplevelsen i centrum og sikrer en solid kvalitet i vores produkt. Men i den forbindelse er det også vigtigt, at man i udviklingen af det øvrige trafiksystem indtænker færgefartens rolle, siger John Steen-Mikkelsen, som blev genvalgt som formand for Færgerederierne.

Storebælt

For ham handler det ikke kun om, at der – i lyset af den voksende trafik som mange færgerederier oplever – skal sikres ordentlige tilkørselsveje til færgerne. Et andet eksempel er således den aktuelle diskussion om Storebælt, hvor regeringen har foreslået en takstnedsættelse. Det vil flytte endnu flere biler over på den allerede overfyldte fynske motorvej, hvor Fyens Stiftstidende lørdag kunne fortælle, at trafikken over syv år var steget med hele 24 pct.  

 

- Det er vigtigt, at man fra politisk hold nøje overvejer effekten af en ændring af taksterne på Storebælt. Ikke bare for den øgede trængsel på den allerede fyldte motorvej over Fyn, men også for den øvrige transport mellem landsdelene. Her bidrager vi gerne med indsigt i betydningen af forslaget, for det kan meget vel få konsekvenser for kundernes muligheder på færgeruterne, konstaterer John Steen-Mikkelsen.

Ny i bestyrelsen

Som noget nyt indtræder HH Ferries adm. direktør Johan Röstin i bestyrelsen for Færgerederierne. Der var genvalg til de øvrige, så bestyrelsen består i øvrigt af formand John Steen-Mikkelsen, adm. direktør i Danske Færger, næstformand Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines og Carsten Jensen, adm. direktør for Molslinjen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk