Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Faglig aktion mod Unifeeder

Søgeord:

30. november 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1050 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havnearbejdere demonstrerer fredag mod feeder-rederi på Aarhus Havn.

 

Havnearbejdere fra en stribe europæiske lande demonstrerer på fredag 2. december mod feeder-rederiet Unifeeder i Aarhus. Protestaktionen skyldes at European Transportworkers Federation (ETF) – der blandt andet er paraplyorganisation for havnearbejdere i Europa – sammen med International Transportworkers Federation mener, Unifeeder lader søfolk stå for surringsarbejdet på rederiets skibe.

 

Et arbejde havnearbejderne mener de har retten til at udføre.

 

Det er det danske fagforbund 3F, der har taget initiativ til protestaktionen.

Det skriver ETF i en pressemeddelelse.

 

Havnearbejdere fra Danmark får opbakning fra kolleger fra Tyskland, Finland, Norge, Sverige, Belgien, Holland og Polen.

ITF-inspektører har angiveligt observeret en lang række tilfælde, hvor Unifeeder har undladt at hyre surrings-hold ved havneanløb. Surrings-opgaven er i stedet udført af skibets egne besætninger.

»Trods henvendelser til de pågældende feederskibes kaptajner om at ophøre med den omstridte praksis, er det ITFs og ETFs opfattelse, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad har fulgt henstillingerne.« lyder det i pressemeddelelsen.

 

- Vi har forsøgt med en konstruktiv dialog med Unifeeder om lastsurring, men de har valgt at grave sig ned i striden, udtaler Torben Seebold, der er viceforman i ETF/ITF’s havnearbejder-afdeling.

 

Ikke kun Unifeeder

Konflikten om havnearbejdernes ret til at surre gods på skibe har eksisteret i årtier – eller måske snarere lige så længe som, der har været havne. Unifeeder er da heller ikke det eneste rederi i den kriseramte globale shipping-industri, om at forsøge at effektivisere lasthåndteringen ved at lade skibets egen besætning klare opgaven.

ETF/ITF’s søgelys er rette mod en stribe rederier.

- Vi sender et signal til alle de rederier og befragtere, der forsøger at omgå og misbruge de ITF-aftaler, som de har underskrevet. Vi er fast besluttet på at vinde vores arbejde tilbage og vi giver ikke op, siger Seebold.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com