Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fair PostNord-løsning, tak

Søgeord:

16. oktober 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

518 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Ny PostNord-aftale skal stoppe unfair konkurrence. 

Det forlyder, at en politisk aftale om PostNord kan være tæt på. Finansminister Kristian Jensen orienterede fredag den 13. oktober 2017 Folketingets finansordførere og postordførere om status for forhandlingerne med den svenske del af ejerkredsen i PostNord. For ITD er det afgørende, at den kommende aftale sikrer, at den del af PostNords forretning, der går i direkte og unfair konkurrence med private transport- og logistikvirksomheder, afvikles så hurtigt som muligt.

 

Den danske og svenske stat kan være meget tæt på at lande en fælles aftale om PostNords fremtid. Intet er meldt ud endnu, men tiden er ved at rinde ud for at nå et resultat på grund af den pressede økonomiske situation i PostNord. Fredag den 13. oktober 2017 orienterede finansminister Kristian Jensen Folketingets finansordførere og postordførere om status for forhandlingerne.

ITD følger forhandlingerne tæt og appellerer igen til, at politikerne forhandler sig frem til en fremtidssikret, langsigtet plan, hvor man forholder sig realistisk til PostNord’s forretningsmodel og sikrer, at PostNord i fremtiden på ingen måde kan gå i direkte konkurrence med private virksomheder med skattekroner i ryggen.

 

- Forhandlingerne har udviklet sig til at være et kapløb mod tiden på grund af situationen i PostNord. Vi advarer dog mod, at man lander på et kortsigtet og forhastet forhandlingsresultat. Det er afgørende, at politikerne nu træder i karakter. Vi ønsker en klar afviklingsplan, som sikrer, at PostNord ikke længere kan konkurrere direkte mod private virksomheder, som de gør i dag. En afviklingsplan vil også koste penge, men skattekronerne vil her gå til nedlukning og ikke til oprustning af nye konkurrenceforvridende aktiviteter, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen. 

ITD har allerede været i dialog med Konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, om sagen og har desuden indledt dialog med sine egne advokater om en potentiel kommende statsstøttesag mod staten, hvis den skyder yderligere offentlige midler i en oprustning af PostNords aktiviteter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com