Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Farligt ikke at holde afstand

Søgeord:

2. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

890 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bagende-kollisioner koster liv.

 

64 procent af danskerne synes, at det mest irriterende i trafikken er at have en bil liggende tæt op ad bagsmækken. Det viser en Gallup-undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået udført.

 

-Vi kan se, at mange bagendekollisioner på motorvejen sker, når der er optakt til kødannelse. Hvis vi kører for tæt på hinanden, er der simpelthen ikke afstand nok til at nå at reagere, når bilisten foran træder hårdt på bremsen, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling. 

 

I 2014 blev 13 personer dræbt, 41 kom alvorligt til skade og 32 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorveje, og det var usædvanligt mange. I årene før var der gennemsnitligt fem dræbte om året. I alt skete der 53 bagendekollisioner med personskade i 2014 på motorvejene, fordi der ikke var holdt sikker afstand. 

 

Vejdirektoratet har lavet en film, som skal huske trafikanterne på, at det er vigtigt at holde sikker afstand i trafikken, hvis man skal undgå ulykker med dominoeffekt.

Ulovligt at køre for tæt

Ud over at det er risikabelt at køre for tæt på en forankørende, er det også en overtrædelse af færdselsloven. Afhængig af grovheden af overtrædelsen kan man risikere at få en bøde, et klip i kørekortet eller en betinget frakendelse af førerretten. Det skete sidste år for mere end 500 bilister. 

 

-Mange bilister er ikke opmærksomme på, at de kører for tæt. Når politiets medarbejdere stopper bilister i trafikken og viser filmoptagelser af deres kørsel, bliver mange overraskede over, at de ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed skaber farlige situationer, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.  

 

-Det er vigtigt at understrege, at den tid som en bilist har til at reagere i trafikken, reduceres væsentligt, hvis man ikke holder tilstrækkelig afstand til den forankørende, slutter Erik Terp Jensen. 

Politiet afholder hastighedskontrol i denne uge, som er den uge, hold afstand-kampagnen begynder. Politiet vil derfor benytte lejligheden til også holde et særligt øje med bilisternes afstand til de forankørende. 

 

Vejdirektoratet gennemførte i 2015 en trafikantundersøgelse, hvor manglende afstand til den forankørende blev topscoreren på listen over, hvad der irriterer trafikanterne mest ved hinanden.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com