Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Farten sættes op

Søgeord:

17. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1928 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye regler for slæbningskøretøjer.

Når et køretøj har været impliceret i en ulykke eller er gået i stå, bliver køretøjet hentet af et slæbningskøretøj. Hidtil har der været skærpede hastighedskrav for sådanne køretøjer, men fra d. 1. juli må slæbningskøretøjerne køre med samme hastighed som almindelige lastbiler.

 

Det præciserer Færdselsstyrelsen i en ny bekendtgørelse.

 

Med bekendtgørelsen følger også tilladelsen til et nyt slæbningsredskab. Det nye slæbningsredskab kan tilkobles almindelige person- og varebiler, som nu også kan bruges som slæbningskøretøj med redskabet. Med det nye slæbningsredskab kan køretøjet nå frem til ulykkesstedet med samme hastighed, som almindelige biler må køre, og desuden vil man også opleve et reduceret brændstofforbrug, når person- eller varebilen bruges som slæbningskøretøj fremfor lastbilen. 

Desuden tillades en såkaldt slæbningstriangel, der kan bruges til at slæbe et køretøj, men hvor det ikke kræves, at der er en fører i det havarerede køretøj.

 

De reviderede regler er blevet til i samarbejde med branchen. Færdselsstyrelsen skal i øvrigt henlede opmærksomheden på Vejdirektoratets nye klassificeringsmetode for slæbningskøretøjer, der inden længe offentliggøres på Vejdirektoratets hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk