Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Farvel til transportpolitikere

Søgeord:

19. juni 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

991 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Valg medfører et farvel til Legarth og formentlig Damgaard Larsen.

 

Vælgerne skar i går en helt anderledes lagkage for Folketingets sammensætning. Det betyder et farvel til to godstransportpolitiske profiler.

Mike Legarth (K) blev offer for Konservatives store nedtur, da han mistede sit mandat i Sydjyllands Storkreds – partiets eneste mandat Syd- og Sønderjylland.

 

Venstres tilbagegang betyder ifølge Altinget.dk formentlig også et farvel til Flemming Damgaard Larsen (V), der er valgt i Sjællands Storkreds, hvor Venstre har mistet to ud af hidtil syv pladser i Folketinget.

 

Begge var medlem af Folketingets Transportudvalg og har ved en række lejligheder deltaget i møder og konferencer, der satte fokus på godstransportens udvikling og rammevilkår i Danmark.

 

Her har de begge udtrykt støtte til godstransportbranchens – ikke mindst den internationalt orienterede del. De har derfor også begge advaret mod uhensigtsmæssige forsøg på at skærme danske transportvirksomheder mod konkurrence fra udlandet i cabotage-debatten.

Selv om dele af den danske vejgodstransportbranche ikke er enig, så er farvellet til Flemming Damgaard Larsen og Mike Legarth et tab for godstransport- og logistikbranchen, da det i forvejen er ganske få Folketingsmedlemmer, der har vist vedvarende interesse for branchens vilkår.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com