Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Farvel til transportpolitikere

19. juni 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Valg medfører et farvel til Legarth og formentlig Damgaard Larsen.

 

Vælgerne skar i går en helt anderledes lagkage for Folketingets sammensætning. Det betyder et farvel til to godstransportpolitiske profiler.

Mike Legarth (K) blev offer for Konservatives store nedtur, da han mistede sit mandat i Sydjyllands Storkreds – partiets eneste mandat Syd- og Sønderjylland.

 

Venstres tilbagegang betyder ifølge Altinget.dk formentlig også et farvel til Flemming Damgaard Larsen (V), der er valgt i Sjællands Storkreds, hvor Venstre har mistet to ud af hidtil syv pladser i Folketinget.

 

Begge var medlem af Folketingets Transportudvalg og har ved en række lejligheder deltaget i møder og konferencer, der satte fokus på godstransportens udvikling og rammevilkår i Danmark.

 

Her har de begge udtrykt støtte til godstransportbranchens – ikke mindst den internationalt orienterede del. De har derfor også begge advaret mod uhensigtsmæssige forsøg på at skærme danske transportvirksomheder mod konkurrence fra udlandet i cabotage-debatten.

Selv om dele af den danske vejgodstransportbranche ikke er enig, så er farvellet til Flemming Damgaard Larsen og Mike Legarth et tab for godstransport- og logistikbranchen, da det i forvejen er ganske få Folketingsmedlemmer, der har vist vedvarende interesse for branchens vilkår.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

991 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com