Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

FDL glæder sig til skærpede cabotageregler

Søgeord:

2. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Men vognmandsorganisationen tvivler fortsat på, at myndighederne formår at løfte kontrolbyrden.

Men vognmandsorganisationen tvivler fortsat på, at myndighederne formår at løfte kontrolbyrden.Efter regeringens finanslovsforslag har afsat 15 millioner kroner til blandt andet fortsat fokus på udenlandske lastvognes indenrigstransporter i Danmark – den såkaldte caboragekørsel, har Trafikstyrelsen nu ændret de danske regler, så transport af tomme containere og tom emballage fra 1. September ikke længere er undtaget i cabotagereglerne.

 

Det ser vognmandsorganisationen FDL – der er stærkt kritiske over for cabotagetransporterne, både den legale og den illegale - som et klart fremskridt.

 

»Det bliver spændende at se, hvordan tingene forløber, efter at de strammede regler omkring cabotage-kørsel, nu er trådt i kraft. Dels fordi nogle af de helt store kørsels-rekvirenter og speditører vil få problemer med at køre, som de hidtil har gjort. Dels fordi vi i FDL nøje vil følge, om der bliver tale om øget aktivitet fra Rigspolitiets Tungvogns-sektion, som det er blevet lovet fra politisk hold,« skriver organisationen.

Kontroltryk

Hvad angår politiets kontrolindsats var FDL i midten af august ude med en historie om, at politiets tungvognskontroller – herunder cabotagekontrollen – ville blive sat på vågeblus resten af året. Påstanden – der ikke havde nogen navngivne kilder – blev pure afvist af Rigspolitiets Tungvognssektion over for Transport-Tidende.

 

Men FDL tvivler åbenbart fortsat på, at politiet formår at opretholde det lovede kontroltryk.

 

Derfor lover organisationen sine medlemmer, at man vil holde skarpt øje med politiets kontrolindsats.

 

Kontorleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd, Jens Groot, oplyser til FDL-Nyt, at organisationen allerede har modtaget indberetninger om, at de skærpede cabotage-regler allerede har haft effekt, da flere større kørselsrekvirenter angiveligt allerede har måttet omlægge deres kørsel.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com