Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

FDL: Glem ikke cyklisters medansvar

Søgeord:

24. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I den aktuelle debat om ulykker i forbindelse med højresvingende lastbiler skriver Preben Skjøth, redaktør af Frie Danske Lastbilvognmænds nyhedsbrev FDL-Nyt:

I den aktuelle debat om ulykker i forbindelse med højresvingende lastbiler skriver Preben Skjøth, redaktør af Frie Danske Lastbilvognmænds nyhedsbrev FDL-Nyt:- FDL har altid, som så mange andre, ment, at en ulykke er en for meget. Men vi tillader os altså også at gøre opmærksom på, at højresvings-ulykker kun udgør en beskeden del af det samlede antal trafikdræbte herhjemme - som i udlandet.

 

Christian Jensen, formand for FDL, mener, at ulykkerne, som alle andre, er tragiske, ”og der er jo ingen, som kører andre ned med vilje, og derfor skal højresvings-ulykker vurderes i et realistisk forhold“.

 

Meldingen fra FDL går på, at der skal ydes en ekstra indsats for at minimere ulykkerne. Men her er det ikke nok at tale om ekstra spejle, ekstra kameraer og sensorer på lastbilerne.

- For uanset hvor mange teknologiske tiltag, der kommer, opnår vi ikke et fald, før vi får den helt nødvendige menneskelige faktor med.

 

FDL bakker derfor helhjertet op om DTL og Frank Davidsens tanker om mere uddannelse og information.

 

Det er også vigtigt, som transportminister Pia Olsen Dyhr heldigvis har fastslået, at flere cyklister bliver deres ansvar bevidst. Det siger vi ikke for at fjerne fokus fra lastbilerne men for at pointere betydningen af et bedre samspil mellem bilister og de såkaldt bløde trafikanter, som ikke altid færdes lige hensigtsmæssigt i trafikken. Vi er simpelt hen nødt til at have lovgivningen med for at forebygge bedre, fortsætter meldingen i FDL-Nyt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com