Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern A/S reagerer på NABU-kritik

Søgeord:

23. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

4793 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Udtalelse fra Femern A/S i anledning af pressemeddelelse fra NABU.

Den tyske miljøorganisation NABU udsendte fredag  20. oktober 2017  en pressemeddelelse om Femern-projektet, som blev bragt samme dag på www.transporttidende.com.link

 

Her gentager NABU en række af interesseorganisationens kritikpunkter mod den faste tunnelforbindelse under Femern Bælt.

 

Samtidig kræver NABU, at hele Femern-projektet tages op til genovervejelse i forbindelse med de regeringsforhandlinger, der nu foregår mellem CDU/CSU, FDP og Die Grünen.

 

Svar fra Femern A/S

Femern A/S har reageret allerede samme dag på NABU’s pressemeddelelse og administrerende direktør i Femern A/S Claus F. Baunkjær udtaler i den forbindelse:

 

- Økonomien i Femernprojektet er robust og solid. Den finansielle model og trafiktallene har været genstand for omfattende eksterne revisionsundersøgelser. Der er orden i tingene, og det har vi dokumenteret over for regering og folketing i Danmark. Vi har i anlægsbudgettet afsat knapt en mia. euro til uforudsete udgifter. Det bidrager naturligvis også til den finansielle styrke, siger administrerende direktør i Femern A/S Claus F. Baunkjær.

Miljøskånsom

Femern A/S direktør afviser også NABU's kritik af 

- Den faste forbindelse over Femern Bælt er designet og bygges, så vi skåner miljø og mennesker mest muligt. Der er gennemført omfattende miljømæssige forberedelser af tunnelbyggeriet for at sikre, at vi lever op til alle krav i Danmark og Tyskland. Også miljømæssigt er projektet godt forberedt og veldokumenteret, siger Claus F. Baunkjær.

 

Han påpeger også, at der er gennemført høring af projektplanerne i Tyskland. 

 

- I sommeren i år er der gennemført konstruktive høringsmøder i Tyskland. Her blev alle synspunkter grundigt behandlet og besvaret. Vi lytter. Jeg vil godt understrege, at vi med assistance fra mange danske og tyske eksperter inden for jura, teknik, trafik, natur og miljø har været alt igennem. Tunnelprojektet er forberedt i tæt dialog med de tyske myndigheder, og vi har studeret erfaringerne fra en række større tyske infrastrukturprojekter, siger Claus F. Baunkjær.

Useriøs kritik

- Synspunkterne fra tyske NABU er velkendte gennem efterhånden en del år, men det gør dem ikke mere rigtige. Heldigvis har vi gang på gang fået bekræftet den stærke opbakning til projektet i både Berlin og hos delstatsmyndighederne i Slesvig-Holsten, herunder senest i forbindelse med ministerpræsident Daniel Günthers besøg hos sin statsministerkollega i København for tre uger siden, siger Claus F. Baunkjær, der slutter:

 

- Jeg synes først og fremmest, at kritikken fra NABU er useriøs.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk