Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny lov for landets største bygningsværk

Søgeord:

29. april 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

720 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny milepæl mellem Danmark og Tyskland.

-Folketingets vedtagelse af anlægsloven for Femern Bælt-projektet er uden tvivl en af de største og vigtigste milepæle for projektet. At vi har nået den milepæl i dag, er jeg som transportminister enormt stolt og glad over. Femern Bælt-forbindelsen er uden sidestykke et historisk projekt, som kommer til at skabe vækst, udvikling og masser af arbejdspladser, siger transportminister Magnus Heunicke.

 

-Femern Bælt-forbindelsen er en stor gevinst for samfundet, og den vil give helt nye muligheder for både borgere og virksomheder. Forbindelsen skaber en direkte korridor til vores vigtigste samhandelspartner og bringer Skandinavien tættere på resten af Europa.

 

Forligskredsen skal til efteråret tage stilling til igangsætning af anlægsarbejdet på baggrund af en afklaring af projektets samlede økonomi, herunder et opdateret anlægsbudget baseret på de endelige anlægspriser og en afklaring af omfanget af EU-støtte til projektet, samt en status for den tyske myndighedsgodkendelse.

-Med vedtagelsen af anlægsloven har projektet fået den danske miljøgodkendelse, hvilket er et stort skridt. Men der er tale om et meget komplekst projekt, og vi er ikke i mål endnu. Selve anlægsarbejdet sætter vi nemlig ikke i gang, før vi i efteråret har en afklaring af projektets samlede økonomi og en status for den tyske godkendelse af projektet. Det er i dette tilfælde det mest ansvarlige, når man arbejder med så stort et projekt,” siger Magnus Heunicke.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com