Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern: EU-støtte til tysk jernbanestrækning

Søgeord:

8. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU vil nu via TEN-T programmet støtte et forstudie til en ny jernbanelinje mellem Hamburg og Bad Oldesloe med 14,6 mio. euro svarende til ca. 110 mio. kr.

EU vil nu via TEN-T programmet støtte et forstudie til en ny jernbanelinje mellem Hamburg og Bad Oldesloe med 14,6 mio. euro svarende til ca. 110 mio. kr.Jernbanestrækningen er på 48 km, og den bliver en del af Femern korridoren og dermed også den store europæiske Skandinavien-Middelhavs transportkorridor. Det betyder, at den nye strækning sammen med opgraderingen af Femern Bælt forbindelsens landanlæg mellem Lübeck og Putgarden vil medvirke til yderligere at styrke jernbanekorridoren mellem Hamborg og København.

 

Det nye jernbanespor vil øge effektiviteten og kapaciteten på strækningen, og det vil kunne give flere tog til tiden. Overordnet set bidrager det også til målsætningen om, at flytte mere trafik fra vej til bane og dermed reducere CO2 udledningen. For Hamborg vil den nye jernbanelinje også være en gevinst i forhold til den øgede transport og den nye forsyningsmæssige situation, der opstår som konsekvens af den faste Femern forbindelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com