Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern-kritikere truer med retssag

Søgeord:

20. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

688 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Miljøorganisation er stærkt kritiske over forløb.

Høringerne i Kiel har gjort det klart, at der er store forskelle i vurderingen af de økonomiske, økologiske, trafikale og juridiske konsekvenser af Femern-projektet, mener den tyske miljøorganisation NABU.

 

-Hvis Femern A/S ikke ændrer kurs, vil en retssag desværre være uundgåelig. Erfaringerne viser, at behandlingen af så komplekse sager ved administrative domstole i Tyskland gennemsnitligt varer flere år. Vi undrer os derfor meget over Femern A/S’ strategi med helt at se bort fra de mange kritikpunkter fra myndigheder og miljøorganisationer, siger Malte Siegert, NABUs Femern Bælt-ekspert.

 

-Man når ikke i mål med en sådan stædighed.

 

NABU kritiserer desuden de formelle rammer for processen. Da dette kæmpeprojekt blev besluttet på højeste politiske niveau og cementeret med en statstraktat, er forvaltningen og dens relevante afdelinger under stærkt pres for at godkende forbindelsen på trods af de tekniske og juridiske udfordringer, der er forbundet med projektet.

Forvaltningen synes ikke at beskæftige sig med muligheden for helt at droppe projektet, skønt trafikprognoserne sætter spørgsmålstegn ved behovet for tunnellen. Der er således risiko for, at projektet ikke gennemgår en formelt korrekt og åben vurdering i henhold til tysk forvaltningsret.

 

-Hvis chefen for den tyske godkendelsesmyndighed LBV (Landesbetrieb Straßenbau i Kiel) samtidig er repræsentant for projektejeren, og hans egen afdeling skal tage stilling til ansøgningen, er det vanskeligt at opnå en fair og uafhængig vurdering ved høringerne i Kiel. Det er en uacceptabel fejl, som retten formentlig vil se kritisk på, siger Malte Siegert.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com