Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern til fornyet debat

Søgeord:

24. februar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

730 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportmønstret ændrer sig.

Transportmønstrene for vejgodstransporten i Nordeuropa vil se anderledes ud med Femern-forbindelsen.

 

Det er forventningen fra mange aktører i transport- og logistiksektoren. Men hvad vil den egentlig betyde for de danske og tyske transport- og logistikvirksomheder? Det sætter det andet dansk-tyske logistikforum spot på sammen med emner om digitalisering og arbejdsmarkedsforhold i Padborg onsdag den 2. marts.

 

Transportmønstrene mellem det centrale Europa og Skandinavien står over for et omfattende skifte. Årsagen er etableringen af den meget omdiskuterede faste forbindelse over Femernsund mellem Danmark og Tyskland.

Hurtigere transport

Den generelle forventning er, at forbindelsen kommer til at betyde hurtigere landtransportforbindelser mellem metropolregionen Hamburg og Øresundsregionen omkring København/Malmø samt transporterne til resten af Skandinavien. Den nye forbindelse vil også medføre mange fordele for transittrafikken, forlyder det fra flere hold.

 

- Det store spørgsmål i forbindelse med Femern-forbindelsen er i mine øjne, om forbindelsen bliver en game changer for den dansk-tyske transport- og logistiksektor. Vil den åbne nye markeder og nye forretningsmuligheder? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vil blive forsøgt besvaret på minikonferencen, siger Anders Jessen, chefkonsulent i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, der også er en af medarrangørerne.

 

På mødet vil man også få svar på, hvor det store projekt står lige nu? Hvilke hindringer projektet står over for og ikke mindst, hvad bør tyske og danske transport- og logistikvirksomheder indstille sig på før og efter, at den faste forbindelse er etableret.

Andre punkter med

På konferencen behandles også to andre emner. Dels udtaler førende eksperter fra Tyskland og Danmark sig om udfordringerne ved den hastige digitalisering, der finder sted på transportområdet lige nu, dels tages udfordringerne op omkring tiltrækning og anvendelse af arbejdskraft i transport- og logistikbranchen i de to lande op.

Det er de tre organisationer Logistik-Initiative Hamburg, ITD, Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport og Logistik Initiative Schleswig-Holstein, der står bag arrangementet.

 

Tilmelding:

Onsdag, 2. marts 2016, klokken: 10:00 – 17:00 hos ITD, Lyren 1, DK-6330 Padborg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com