Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern-top skal står ret

Søgeord:

6. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

795 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politikere ønsker svar om tysk udsættelse.

Der er lagt op til storvask i forligskredsen om Femern-forbindelsen, når topledelsen i Femern A/S onsdag morgen skal stå skoleret for folketingets trafikpolitikere.

 

Det skriver DR Sjælland

 

Det er sidste uges chokmelding om, at byggeriet af tunnelen bliver yderligere forsinket på grund af 4000 protester mod forbindelsen i Tyskland. Det udløser endnu en langstrakt høringsfase på minimum to år - og muligvis en retssag.

 

Dermed bliver starten på byggeriet skubbet til 2019, og forsinkelserne har allerede betydet fyringer i forbindelse med Femern-forbindelsen.

Rasende

Liberal Alliances transportordfører, Villum Christensen, er rasende.

 

- Jeg har svært ved at se, hvad vi skal bruge sådan en bestyrelse til, hvis vi kan blive bragt i sådan en situation, vi er i. Det er helt fundamentalt, at man ved, hvad der foregår på den anden side, siger han til DR Sjælland.

 

Tag den med ro

Tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) maner dog til ro. Femern-forbindelsens ledelse kender udmærket den tyske lovgivning.

 

Og forsinkelsen kommer også bag på den tyske transportminister, siger Heunicke, der har haft en særdeles tæt forbindelse til kollegerne i den tyske regeringstop.

 

- De har hidtil sagt til os, at Tyskland var klar med en miljøgodkendelse her til efteråret. Men de 4000 høringssvar har resulteret i, at der er risiko for en retssag. Og det er klart, at det er worst case scenario, at det måske bliver til virkelighed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com