Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Femern-tunnel holder vand

Søgeord:

12. februar 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

870 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politisk opbakning til tunnelprojekt efter ny rapport.

 

Folketingets trafikpolitikere – hvoraf flere i de foregående uger har udtrykt tvivl om Femern-projektets økonomiske bæredygtighed – blev i går beroliget, da transportminister Hans Chr. Schmidt (V) præsenterede en ny finansiel analyse.

 

Analysen fra Femern A/S – det statsejede selskab, der er bygherre på projektet – og et eksternt konsulentfirma, viser at tilbagebetalingstiden på det brugerbetalte tunnelprojekt er nede på 36 år. Hermed er den politiske frygt for Femern-tunnelen lider rentedøden og en milliardregning til skatteyderne dæmpet betydeligt.

 

Det er først og fremmest det faktum, at Femern A/S som bygherre har formået at forhandle prisen på selve tunnelprojektet ned med syv milliarder kroner. Til gengæld har entreprenørerne fået mere tid til at gennemføre det store anlægsprojekt – nemlig 8,5 år.

Prisen for selve tunnelprojektet er nu anslået godt 35 milliarder kroner. Totalt ventes tunnelen og de tilhørende landanlæg at koste godt 52 milliarder kroner.

 

Den forlængede byggeperiode og udsigten til en langvarig godkendelsesproces i Tyskland betyder, at Femern-tunnelen nu formentlig tidligst står færdig i 2028.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com