Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ferietrafik giver kø

Søgeord:

30. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

725 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ventetider ved dansk-tyske grænse – også for lastbiler.

Når du i sommer skal frem og tilbage over den dansk-tyske grænse, skal du være forberedt på, at der ved de store grænseovergange i Padborg, Kruså og Frøslev i nogle perioder vil være nordgående kø. Det kan derfor være en god ide at lægge ekstra tid til køreturen.

 

For at kunne udnytte alle banerne ved de store grænseovergange er der i sommerferieperioden indsat ekstra personale. Herudover er der sammen med de tyske myndigheder sket en forbedring af skiltningen ved Frøslev. Tiltagene er sket for at kunne afvikle trafikken så smidigt, som grænsekontrollen giver mulighed for.

 

Der opstår primært køer lørdag formiddag og til hen på sen eftermiddag, hvor der er udskiftning i sommerhusene og dansk ferietrafik. På de store hjemrejsedage for danskere må der også påregnes at opstå kø ved grænsen til Danmark.

Det er meningen, at bilisterne på et tidligt tidspunkt skal køre frem i to spor. Det fremmer afviklingen af trafikken.

 

- Vi forsøger selvfølgelig at arbejde så smidigt som muligt, men det vil ikke være muligt helt at undgå køer på nogle tidspunkter af døgnet og ugen. Det siger lederen af Udlændinge Kontrol Afdelingen i Padborg, politiinspektør Brian Fussing.

 

Ved kødannelse underrettes tysk politi, som eventuelt vil sende en patruljevogn på motorvejen for at hjælpe med at få bilisterne ind i to spor og samtidig få nedsat hastigheden frem mod køen.

 

- Vi håber på bilisternes forståelse, og vi afvikler kontrollen så hurtigt og så smidigt, som det er praktisk muligt, slutter Brian Fussing.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com