Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Strid om Femern-tal

Søgeord:

16. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

774 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fagblad: Officielt afdraget på 39 år, men regeringen oplyser 55 år til EU.

 

Der hersker i sagens natur en del usikkerhed om den forventede tilbagebetalingstid for Femern-tunnelen i de officielle danske dokumenter om projektet. Det brugerfinansierede infrastrukturprojekt er helt afhængig af trafikudviklingen på forbindelsen.

I de seneste prognoser, der er fremlagt for den danske offentlighed er tilbagebetalingstiden sat til 39 år. Men over for EU-Kommissionen har regeringen angiveligt vurderet tilbagebetalingstiden til 55 år.

Det skriver fagbladet Ingeniøren.

 

Det er tidligere blevet vurderet, at en stor del af regningen for tunnel-projektet vil ende hos skatteyderne, hvis tilbagebetalingstiden bliver væsentligt længere end 40 år.

Ingeniøren.dk har oplysningen om en tilbagebetalingstid på 55 år fra et brev fra EU-Kommissionen til udenrigsminister Kristian Jensen (V) fra juni i år, hvor kommissionen frikender Danmark for ulovlig statsstøtte til Femern-projektet.

Her henviser EU-Kommissionen til oplysninger som den danske stat selv har afgivet i forbindelse med sagen – herunder altså en tilbagebetalingstid på 55 år.

Femern A/S har i dag over for Transport-Tidende afvist ingeniøren.dks udlægning af sagen. Transport-Tidende følger op på mandag.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com