Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Find grønne løsninger med god økonomi

Søgeord:

2. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL – Danske Vognmænd og Trafikstyrelsen præsenterer nu et regnearksværktøj, der gør det lettere for transportvirksomheder og kommuner at finde ud af hvilke grønne tiltag, der betaler sig bedst i netop deres virksomhed.

DTL – Danske Vognmænd og Trafikstyrelsen præsenterer nu et regnearksværktøj, der gør det lettere for transportvirksomheder og kommuner at finde ud af hvilke grønne tiltag, der betaler sig bedst i netop deres virksomhed.Beregneren kan findes på Teknologisk Instituts hjemmeside

 

Værktøjet er udviklet af Teknologisk Institut og kaldes "Grøn Beregner". Grøn Beregner er lavet med støtte fra puljen til forsøg med energieffektive transportløsninger, der blev afsat i forbindelse med den politiske aftale om en grøn transportpolitik i 2009.

 

I "Grøn Beregner" kan brugeren sammensætte en flåde af køretøjer fra en liste over motortyper og driftsmønstre. Herefter kan man afprøve de forskellige værktøjer, som kan reducere CO2-udledningen og få beregnet, hvilke driftsøkonomiske konsekvenser det vil have at investere i dem. Det kan f.eks. være værktøjer som automatisk dæktrykovervågning eller rullepresenninger.

"Grøn Beregner" indeholder standardværdier for både prisen på de forskellige værktøjer og værktøjernes effekt på brændstofforbruget, dvs. hvor mange procent brændstofforbruget kan reduceres ved at tage det pågældende værktøj i brug.

 

Disse standardværdier kan dog ændres. Man har derfor mulighed for at regne på en anden og bedre pris end den, den Grønne Beregner bruger som standardværdi, eller man kan skrue op eller ned for effekten af de forskellige værktøjer, hvis man ønsker en mere optimistisk eller pessimistisk vurdering af brændstofbesparelsen.

 

Erhvervspolitisk chef i DTL-Danske Vognmænd Ove Holm udtaler:

 

-Der er ikke to virksomheder i Danmark, der er ens med hensyn til vognpark og arbejdsopgaver. Derfor har det været vigtigt for os i DTL-Danske Vognmænd, at den Grønne Beregner er så fleksibel, at den kan tilpasses mange typer af virksomheder og transportopgaver. Vi har også bestræbt os på at få et hjælpemiddel, der ikke er for svært at bruge og forstå, heller ikke for den mindre virksomhed. Det synes vi er lykkedes.

Janni Torp Kjærgaard, der er kontorchef i Center for biler og grøn transport i Trafikstyrelsen, siger:

 

-Den Grønne Beregner er et godt redskab, der kan gøre det lettere for virksomheder og kommuner at identificere de indsatser, der helt konkret giver mest CO2-reduktion for pengene. Beregneren kan også være en hjælp for de virksomheder, som vil certificeres som grønne transportvirksomheder. /

mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com