Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fine trafiktal for Færgen

Søgeord:

13. januar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

512 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Færgetrafikken til de danske øer oplever rekordvækst.

I 2014 kunne Danmarks største ø-rederi Færgen fremvise vækst på samtlige sine færgeruter i det danske øhav. Et år senere gør rederiet nu præcis det samme ved at fremvise trafikvækst på alle sine ruter til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland.

 

Denne gang endda med alle tiders trafikrekorder på tre af i alt syv ruter.

 

Det primære trafikparameter i form af antallet af overførte personbiler viser, at i alt 1.057.825 personbiler blev overført i 2015, hvilket er en samlet stigning på 4,3 procent sammenlignet med de syv ruters trafiktal for 2014. Ligeledes er der vækst i antallet af overførte personbiler for hver enkelt færgerute. På ruten mellem svenske Ystad og Rønne på Bornholm har trafikken aldrig været større, og det samme er tilfældet for ruterne mellem Kalundborg og Samsø samt Esbjerg og Fanø. En udvikling, der fortæller en tydelig historie om indenlandsk turisme i vækst på de danske øer.

-Via støt stigende trafiktal har vi igennem flere år kunnet registrere en øget lyst blandt danskerne til at rejse i deres eget land - både på egentlige ferier og på endags- og weekendture. Vores kundeundersøgelser peger på, at forklaringen skal findes i øernes udvikling inden for blandt andet gourmet, kulturelle events, gode forhold til aktive ferier og ikke mindst den ro og idyl, som kendetegner de danske øer, fortæller Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef i Færgen.

 

Også hvad angår antallet af passagerer er der samlet fremgang for rederiet Færgens ruter. Her lyder tallet for 2015 på 4.134.660 passagerer, hvilket er en stigning på 1,1 procent i forhold til 2014. Også her skal det tages med i betragtning, at 2014 fremviste vækst på alle ruter, hvorfor der altså er tale om en yderligere udbygning af denne vækst.

At også udenlandske rejsende har smag for ø-ferier i Danmark bliver understreget af, at ruterne til Bornholm fra svenske Ystad og tyske Sassnitz viser solid fremgang. Her er antallet af overførte personbiler i 2015 steget med henholdsvis 4,0 og 6,1 procent i sammenligning med 2014.

 

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskelige ruter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com