Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Finnair er lun på SAS

Søgeord:

24. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den nytiltrådte topchef i det statskontrollerede finske flyselskab Finnair, Pekka Vauramo, rækker hånden ud til SAS og lægger op til en fusion mellem de to selskaber.

Den nytiltrådte topchef i det statskontrollerede finske flyselskab Finnair, Pekka Vauramo, rækker hånden ud til SAS og lægger op til en fusion mellem de to selskaber.En vellykket fusion kan på sigt gøre flyselskabet interessant for en større spiller.

 

Det skriver dagbladet Børsen.

 

Både SAS og Finnair presses for tiden af Norwegian på både de intereuropæiske og senest de interkontinentale ruter. SAS og Finnair har to gange tidligere været tæt på en fusion, men begge gange har politikerne i de nordiske lande fået kolde fødder og trukket stikket.

 

For tiden er der dog en spirende politisk vilje i Finland til at reducere ejerandelen, og det kan være faktoren, der sætter gang i fusionsprocessen. I både Norge og Sverige er der politisk opbakning til at sælge ejerandelene i SAS, og det vil tvinge Danmark med.

En fusion vurderes især at kunne styrke de to selskaber på de interkontinentale ruter, som begge selskaber tjener på og kan tjene endnu mere på ved at gå sammen. SAS er hovedsageligt stærk på flyvninger vestpå, mens Finnair har succes med ruter til Asien. En kilde med mangeårigt tæt kendskab til branchen vurderer, at en vellykket fusion mellem SAS og Finnair kan ende med, at fusionsselskabet købes af eksempelvis Lufthansa, British Airways-Iberia eller en mellemøstlig spiller.

 

Efter en halv times handel mandag morgen, er SAS-aktien blevet sendt i vejret med 8,5 procent til kurs 11,5, baseret på handel med 38.000 aktier. Også Finnair får lidt medvind, selskabets aktie er steget med godt én procent til kurs 2,94.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com