Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Finsk lastvognsproducent skifter ejer

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Timo Korhonen bliver ny ejer af Sisu Auto

Timo Korhonen bliver ny ejer af Sisu AutoAdministrerende direktør Timo Korhonen har øget sin ejerandel i Sisu Auto fra de tidligere 50 % ved at købe aktierne (50 % i alt) i et selskab fra Olof og Maija Elenius som offentliggjort den 16. august, hvorved han har overtaget kontrollen med Sisu Auto gruppe.

 

Timo Korhonens investering er baseret på hans stærke tro på fremtiden for den finske bilindustri, og hans vilje til at fremme knowhow på den relaterede produktudvikling, produktion og det store netværk af underleverandører i Finland. Fokus er at skabe vækst i den relaterede eksportvirksomhed.

 

Ifølge Sisu Autos administrerende direktør siden 2007, Olof Elenius (62), er overdragelsen af ejerskabet gennemført som planlagt.

- Sisu Auto gennemgår en udviklingsfase der blev påbegyndt i 2010, og ejernes full-time tilstedeværelse i den daglige drift skaber tillid mellem medarbejderne samt blandt alle interessegrupper. Det har været min beslutning gennem lang tid senest at gå på pension når jeg bliver 63, siger Olof Elenius, og det forklarer overdragelsen af ejerskabet.

 

Hurtige ændringer på markedet kræver også konstant udvikling af Sisu Autos drift, produkter og de tilhørende komplette servicekoncepter.

 

- Sisu Autos styrke ligger i standen med servicemindede og fleksible medarbejdere. Sammen kan vi skabe nye, profitable forretninger baseret på vores aktuelle lastbil og militære køretøjsprodukter, siger Timo Korhonen.

 

Omsætningen ved Sisu Auto var i 2012 på 23 M €, og selskabet har nu været overskudsgivende i tre år.

Investeringer i at erhverve fremstillings- og indenlandske salgsoperationer forøger omsætningen i indeværende regnskabsår, hvilket samtidig på kort sigt har en negativ effekt på driftsresultatet.

 

Aktiehandlen blev finansieret af provenuet fra Timo Korhonens tidligere forretningsmæssige aktiviteter sammen med en privat finansiering.

 

Timo Korhonen, (55), er både en erfaren motorproducent, teknologileder og iværksætter.

 

Hans karriere begyndte som skibsmotorofficer i finske flåde i 1979. I 1988 blev han overført til Sisu Auto for at arbejde som en forskningsingeniør. Forskningsingeniørposten og lederskabet af Sisu Racing Team førte Timo Korhonen til direktørstillingen ved Sisu Auto R & D, med det overordnede ansvar for Sisu Autos motorstrategi. I 1996 blev Timo Korhonen overført til Wärtsilä Diesel Technology Product Group Management.

Timio Korhonen har fungeret som iværksætter siden 1997, hvor han leverede ingeniørydelser til bilindustrien gennem hans firma DRT Diesel Engineering Oy.

 

I 2006 kom Timo Korhonen tilbage til Sisu Auto som projektdirektør. Han var nomineret til jobbet som direktør ved R&D i 2007, og vicepresident i 2009. Timo Korhonen begyndte som administrerende direktør ved Sisu Auto i 2010. I 2013 blev Timo Korhonen bestyrelsesformand ved Oy Sisu Auto Ab.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com