Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fire ny RoPax-færger til Stena Line

Søgeord:

30. august 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

414 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Indsættes i det Irske Hav.

Stena Line har som ambition at være førende inden for bæredygtighed i rederibranchen og udbygger sin tonnage med fire nye RoPax-færger, der sætter nye standarder for branchen.

 

Fredag den 18. august var der såkaldt ”steel cutting ceremony” på AVIC Weihai Shipyard i Kina. Begivenheden markerede starten på byggeriet af den første af i alt fire nye RoPax-færger til transport af biler og passager.

 

Færgerne vil være 50 procent større end standarden for RoPax-færger, og nok så væsentligt vil de være de mest energieffektive af sin type.

 

- De nye færger vil være blandt de mest energieffektive i verden med cirka 25 procent lavere CO2-emissioner pr. lastenhed sammenlignet med tilsvarende RoPax-færger. Stena Lines mål er at være førende inden for udviklingen af bæredygtighed i rederibranchen og at sætte en ny industristandard med hensyn til drift, emissioner og konkurrencedygtighed. Færgerne vil gøre brug af traditionelt brændstof, men kan ombygges til brug af gas.  Ligeledes er færgerne forberedt til brug af scrubbere og katalysatorer, hvilket vil give os endnu større fleksibilitet i fremtiden, fortæller Niclas Mårtensson, CEO i Stena Line.

- Gennem standardisering og indbygget fleksibilitet planlægger vi at sikre et meget pålideligt færgekoncept, der vil skabe endnu bedre betjening af vores kunder. Vi forventer fortsat vækst inden for færgetransport, og dette er et vigtigt skridt i forberedelsen af vores forretning til denne vækst, tilføjer Niclas Mårtensson.

 

Færgerne, der har en kapacitet på 1.000 passagerer og 120 personbiler, vil blive leveret i 2019 og 2020, og kontrakten indeholder en option på yderligere fire RoPax færger af samme type. Stena Line forventer at indsætte de nye færger i det Irske Hav mellem Irland og England.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com