Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fjord Lines nye cruisefærge får skibsbranchens Oscar

Søgeord:

11. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2293 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fjord Line hædret med to prestigefyldte priser, The Shippax Awards, der er skibsbranchens svar på en Oscar. Cruisefærgen MS Stavangerfjord tildelt priserne for ”Bedste skibsdesign” og ”Største LNG færge” ved Ferry Shipping Conference 14.

Fjord Line hædret med to prestigefyldte priser, The Shippax Awards, der er skibsbranchens svar på en Oscar. Cruisefærgen MS Stavangerfjord tildelt priserne for ”Bedste skibsdesign” og ”Største LNG færge” ved Ferry Shipping Conference 14.- Fjord Line har satset på at skabe to store topmoderne miljøvenlige skibe. The Shippax Awards repræsenterer en betydelig anerkendelse af vores indsats, og vi er meget stolte over, at det første af vores nybyggede skibe, MS Stavangerfjord, er blevet hædret med skibsbranchens Oscar, siger Gert Balling, direktør i Fjord Line Danmark.

 

Billedtekst: Trekløveret fra Fjord Line, teknisk direktør Morten Larsen (tv), administrerende direktør Ingvald Fardal (midten) og direktør Gert Balling (th) modtog The Shippax Awards 2014 for ”Bedste skibsdesign” og ”Største LNG færge”. Foto: Fjord Line.

Gert Balling fortsætter:

 

- Vi søsatte MS Stavangerfjord i juli i fjor, og her i marts indtog søsterskibet MS Bergensfjord også ruterne mellem Hirtshals – Langesund og Hirtshals, Stavanger og Bergen. For Fjord Line har det været grundlæggende at udvikle to skibe, der både giver passagererne en fantastisk sejloplevelse og lever op til skibsbranchens fremtidige miljøkrav. Denne anerkendelse beviser, at vi er lykkedes.

 

MS Stavangerfjord, der blev tilldelt prisen for ”Bedste skibsdesign”, er bygget ved Bergen Fosen Group og er med sine 170 meter specielt konstrueret til at sejle i Nordsøen. Det er Falkum-Hansen, som står bag færgens eksklusive design, der brillerer med sine rene linjer og klare koncept.

 

Verdens grønneste rederi

Fjord Lines store satsning på LNG gjorde, at MS Stavangerfjord modtog prisen som ”Største LNG færge” i verden.

 

Skibets fire motorer kører udelukkende på flydende naturgas, og rederiet har derved skabt den grønneste søvej mellem Danmark og Norge. Det er en pris, der bliver lagt mærke til blandt de mange fagfolk, hvor Fjord Line står som et foregangseksempel på et rederi, der har løst udfordringen med de nye svovlkrav, der træder i kraft fra 2015.

 

MS Stavangerfjord blev også hædret med en pris for ”Bedste energieffektivitet” på konferencen i forbindelse med Nor-Shipping i fjor.

Billede: MS Stavangerfjord. Foto: Fjord Line

 

The Shippax Awards blev uddelt ved den årlige Ferry Shipping Conference 2014, hvor 40-50 færgerederier, 350 delegerede, producenter af skibsudstyr, havne og andre maritime virksomheder mødes og diskuterer fremtidens muligheder og udfordringer for skibsbranchen.

Konferencen foregår 9. – 11. april 2014 på Tallinks skib Romantika, der sejler mellem Stockholm og Riga.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com