Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fjordforbindelsen får bestyrelse

Søgeord:

27. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

572 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal blandt andet fastlægge bugerbetalingen.

Folketinget fastlagde ved lov om en ny fjordforbindelse ved Frederikssund, at der skal etableres en selvstændig offentlig virksomhed Fjordforbindelsen Frederikssund.

 

Fjordforbindelsen Frederikssund skal varetage etablering af en ny motortrafikvej og fjordforbindelse over Roskilde Fjord. Virksomheden skal også stå for at opkræve betaling for passage af den nye forbindelse.

 

Selskabet stiftes fredag den 27. november kl. 14.00 i Transport- og Bygningsministeriet.

 

- Det er en mærkedag for projektet med en ny fjordforbindelse, fordi vi i dag etablerer den selvstændige offentlige virksomhed. Som det var forudsat i loven, har jeg indsat en kompetent bestyrelse, som skal varetage den overordnede ledelse af virksomheden. Det er med glæde, at jeg nu kan præsentere den bestyrelse, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

Hele projektet er budgetteret til at koste omkring 2 mia. kr. Forligspartierne bag Aftalen om en Grøn Transportpolitik afsatte i 2014 et statsligt bidrag på 650 mio. kr. til projektet. Den resterende del skal brugerfinansieres, og det er den del, det nye selskab skal stå for.

Selskabets bestyrelse:

Leif Tullberg (bestyrelsesformand), Ejer af og bestyrelsesformand for ASX 620 Mezzanin a/s, Restaurant Kalvø A/S, samt Kalvøen A/S.

Helle Mørk Friis (næstformand), økonomichef, XL Byg

Martin Raahauge Geertsen, 2. næstformand for Region Hovedstaden, tidl. MF

John Schmidt Andersen, borgmester for Frederikssund kommune

Tina Tving Stauning, 2. viceborgmester i Frederikssund kommune

 

Byggeriet af den nye fjordforbindelse er på vej i udbud. Når udbudsprocessen er afsluttet, og der er indgået aftale med en entreprenør, er der grundlag for at fastsætte den endelige pris for projektet. Herefter kan der også fastsættes en forventet pris for brugerne og tilbagebetalingstid for forbindelsen. Forbindelsen skal efter planen åbne i 2019.

 

I sidste uge afslørede transport- og bygningsministeren navnet på den bro over Roskilde Fjord, som er en del af forbindelsen. Den skal hedde Kronprinsesse Marys Bro.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com