Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flensborg-værft foran salg

Søgeord:

9. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2300 gange

Læses i øjeblikket af:

1

For fem år siden overtog investeringsfonden Orlando Management AG i München Flensborgs største private arbejdsplads: Flensborg Skibsværft (FSG).

For fem år siden overtog investeringsfonden Orlando Management AG i München Flensborgs største private arbejdsplads: Flensborg Skibsværft (FSG).Værftet, der beskæftiger 700 medarbejdere, er ifølge Flensburger Tageblatt nu blevet sat til salg. Ifølge den tyske avis har flere interessenter været på besøg på værftet for at se på en mulig overtagelse. Heriblandt skal efter forlydender have været besøgende fra Asie, der i dag stort set står for al nybygning til skibsfarten.

 

FSG er angiveligt et yderst veldrevet foretagende med en fyldt ordrebog frem til udgangen af 2014. Værftet er kendt for sine ro/ro-skibe og heavylift-skibe.

 

Men senest har værftet hentet en en ordre på to avancerede seismiske fartøjer til det tyske selskab WesternGeco. Dermed kom FSG ind på et vigtigt nyt marked indenfor produktion af specialskibe. De to 127 meter lange skibe skal leveres næste år.

- Det er et vigtigt nyt forretningsområde vi nu træder ind i, sagde værftsdirektør Peter Sierk sidste år om ordren. Han betragtede dengang opgaven som en anerkendelse af værftets evne til at levere høj kvalitet til tiden og indenfor budgettet.

 

Flensborg-værftet er som nævnt mest kendt for sin produktion af ro/ro skibe, hvoraf mange gennem tiden er bestilt af danske redere.

 

-Vi har længe vidst, at vi skulle sælge, udtaler formanden for personalegruppen, Ralf Sasse til Tageblatt.

 

Direktionen og værftets ejere ønsker ikke at kommentere forlydenderne om et salg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com