Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere dræbes i trafikken

Søgeord:

2. november 2016  |  

Læst i alt:

610 gange

Læses i øjeblikket af:

1

29 døde alene i september.

I september mistede 29 personer livet i trafikken. Det er det højeste antal i fem år.

 

Året 2016 startede faktisk godt, og i lang tid har antallet af dræbte i trafikken pr. måned ligget omkring 15 personer i Danmark. Men hen over sommeren kom tallet op over 20 personer, og ifølge de foreløbige tal fra Vejdirektoratet blev der i september registreret 29 trafikdræbte. Sidste gang vi så et så højt antal dræbte på en måned var i september 2011.

 

De fleste dræbte i september 2016 kørte i personbiler, og det er ikke unaturligt, da størstedelen af danskernes daglige transport foregår i bil. For de bløde trafikanter – cyklister og fodgængere – er udviklingen mere stagnerende. Ulykkestallene viser, at der ikke er store forskelle fra måned til måned på, hvor mange cyklister og fodgængere, der mister livet i trafikken. Der blev dræbt 4 cyklister og 3 fodgængere i september 2016.

 

Det er dog naturligt for årstiden, at der færdes flere cyklister og fodgængere i trafikken, og samtidig er de ikke nær så godt beskyttet i trafikken som bilisterne, der hele tiden får mere og bedre sikkerhedsudstyr.

160 dræbte indtil nu i år

De foreløbige tal for 2016 viser, at vi for de første ni måneder er oppe på 160 dræbte, mens det endelige antal dræbte i 2015 var 178 for hele året.

 

-Vi har i Vejdirektoratet gjort meget for at forbedre sikkerheden for bilisterne, blandt andet ved at ombygge kryds, etablere rumleriller og fjerne faste genstande langs vejene. Det arbejde skal vi fortsætte med, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er afdelingsleder for Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

 

-Vi har desværre før set, at antallet af dræbte i trafikken svinger op og ned, og vi følger naturligvis udviklingen tæt. Derfor skal vi også fortsætte det brede samarbejde på trafiksikkerhedsområdet, så både infrastruktur, kampagner, uddannelse og håndhævelse spiller sammen, siger hun.  

-Derudover sætter vi i disse år særligt fokus på at forbedre forholdene for de bløde trafikanter. I samarbejde med kommunerne bliver der blandt andet anlagt cykelbokse, etableret 2 minus 1 veje og nye cykelstier i hele landet, og vi følger udviklingen for at se, hvor stor effekt tiltagene har, fortsætter Marianne Foldberg Steffensen.

 

Høj hastighed og uopmærksomhed

For høje hastigheder og for lidt opmærksomhed i trafikken er de to væsentligste faktorer til det høje antal dræbte i september.

 

Vi ser en del ulykker, hvor der er kørt for stærkt i forhold til forholdene, eller hvor trafikanterne har været uopmærksomme eller ikke har orienteret sig godt nok i trafikken. Jeg vil derfor også opfordre trafikanterne til at tænke over deres adfærd i trafikken. Vær opmærksom, når du bevæger dig ud i trafikken, orientér dig om andre trafikanter, og løft foden fra speederen en gang imellem, for vi ved, at både for høj fart, uopmærksomhed og manglende orientering er med til at forværre skaderne, når der sker en ulykke, forklarer Marianne Foldberg Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com