Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere strækninger til modulvogntog

Søgeord:

25. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet har sat de første arbejder i gang med at udvide antallet af strækninger til kørsel med modulvogntog.

Vejdirektoratet har sat de første arbejder i gang med at udvide antallet af strækninger til kørsel med modulvogntog.Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntog må køre som led i et forsøg, der strækker sig til 2017.

 

Nu udvides dette vejnet.

 

I første omgang arbejdes der i Nordjylland og på Djursland. Det drejer sig om 12 rundkørsler eller kryds, der skal bygges om, så de ekstra lange vogntog kan passere igennem.

 

Når ombygningen er færdig, vil det være muligt at køre med modulvogntog mellem Struer og Aalborg via Thisted - rute 11. Der vil også komme en bedre adgang til færgehavnen i Ebeltoft, da krydset mellem rute 21 og rute 15 på Grenåvej og krydset ved E45’s motorvejstilslutning 47, Tilst, bliver ombygget.

Alle de nævnte vejarbejder begynder i oktober og november 2013 og afsluttes efter planen i år, afhængig af vejret. Til næste år fortsætter arbejdet på flere strækninger i Jylland og på Sjælland.

 

Helle Nielsen, projektchef i Vejdirektoratet, forklarer:

 

-Vi har haft kørsel med modulvogntog som forsøg på udvalgte dele af det danske vejnet siden 2008. Vores erfaringer viser indtil videre, at det er en klar fordel med de store godstransporter med hensyn til sikkerhed, effektivitet og miljø. Derfor er det fra politisk side blevet besluttet at udvide forsøget med flere ruter over de næste to år.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com