Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flot færgeresultat giver besk kritik

30. april 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Bilister og vognmænd mener færgerederi udnytter monopollignende status.

 

Det er småt med begejstringen over færgerederiet Scandlines imponerende regnskab, der viser en overskudsgrad på 35 procent, hos rederiets kunder.

 

De mener Scandlines udnytter rederiets monopollignende status på ruterne Rødby-Puttgarten og Gedser-Rostok til at sætte færgetaksterne urimeligt højt. Det kan Scandlines angiveligt gøre, fordi alternative rejseruter vil øge rejsetiden voldsomt.

 

Over for dagbladet Børsen kritiseres Scandlines prispolitik fra bilisternes organisation FDM. En kritik, som får opbakning fra vognmandsside, hvor HCS A/S adm. direktør, udtaler at prissætningen – selv ved storkunderabatter – er urimeligt høj.

- Scandlines har udnyttet de facto monopolet på Rødby-Puttgarden til det yderste, siger Ole Bolm, adm. direktør i HCS A/S ifølge Børsen.

 

Han mener, at færgetaksterne på Rødby-Puttgarden nok er blandt de højeste i verden målt på pris for hvert minut på overfarten.

I Scandlines stiller koncernchef Søren Poulsgaard sig uforstående over for påstanden om, at rederiet udnytter sin position med henvisning til, at Scandlines ikke tvinger kunder om bord på færgerne.

 

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

895 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com