Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flyveledere varsler atter strejke

Søgeord:

22. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mere end 14.000 flyveledere i 28 europæiske lande begynder nu igen at rasle med strejkesablerne i utilfredshed med nye regler for det europæiske luftrum.

Mere end 14.000 flyveledere i 28 europæiske lande begynder nu igen at rasle med strejkesablerne i utilfredshed med nye regler for det europæiske luftrum.I oktober sidste år havde ATCEUC annonceret en lignende strejke blandt sine 14.000 medlemmer. Men en udstrakt hånd fra EU-Kommissionen med forsikringer om, at man ville lytte til flyveledernes indvendinger mod de nye regler, fik ATCEUC til at afblæse strejken få dage før, man den 10. oktober havde planlagt at lamme europæisk flytrafik.

 

EU-Kommissionen var dog ikke så imødekommende, som ATCEUC havde håbet på. Og derfor varsler man nu på ny strejke i protest mod forslagene i Single European Sky2+-reformen.

 

Flyvelederne mener, at EU-Kommissionen har ignoreret alle indvendinger fra både interesseorganisationer og nationalstater. Ifølge ATCEUC lægger EU-Kommissionens forslag op til at forbedre flysikkerheden frem mod år 2020, men samtidig reducere udgifterne til flyvekontrol med 50 procent. Og det mener flyvelederne ikke er holdbart.

Dansk Flyvelederforening, der er medlem af ATCEUC, støtter sin europæiske paraplyorganisations holdninger til Single European Sky 2+. Men i oktober mente foreningen ikke, at det var på sin plads at trække strejkevåbnet. Og den holdning står foreningen fast på. Så hvis strejken bliver en realitet den 29. januar, så bliver det uden dansk deltagelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com