Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fodlænke på lidt for entreprenante myndigheder

Søgeord:

8. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

4202 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Positiv begrænsning af offentlige erhvervsaktiviteter

 

ITD støtter takterne i regeringens nye udspil om fair og lige konkurrence mellem det offentlige og private virksomheder. Alt for mange private virksomheder oplever nemlig i dag, at de bliver klemt i konkurrencen mod offentlige udbydere på mange områder.

 

Regeringen har i dag meldt ud, at det skal være slut med unfair konkurrence mellem offentlige aktører og private virksomheder. I deres udspil foreslår de stramninger på en række områder for at sikre, at offentlige aktører ikke stjæler opgaver fra private virksomheder.

 

- Det er yderst positivt, at regeringen nu vil begrænse de offentlige erhvervsaktiviteter. Særligt på affaldsområdet oplever mange af vores medlemmer hård konkurrence, fordi kommunerne i dag har ret til selv at håndtere store dele af både det genanvendelige og forbrændingsegnede affald samtidig med, at de udfører affaldsrådgivning. Det er ikke opgaver, som det offentlige bør varetage. Lad de private virksomheder køre det”, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Regeringsudspillet vil også give bedre klagemuligheder og styrket håndhævelse af reglerne om offentlig erhvervsaktivitet, fair prissætning og lige vilkår samt klarere regler og begrænsning af offentlige erhvervsaktiviteter. Alt sammen positivt, men der er også torne i buketten.

 

- Det klinger en smule hult, at regeringen med Finansministeriet i spidsen går til kamp for mere fair konkurrence samtidig med, at der i selvsamme ministerium forhandles om at putte endnu flere skattekroner i PostNord. PostNord er om nogen i direkte konkurrence med private transport- og logistikvirksomheder, så her burde man også sætte en stopper ind omgående, siger Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com