Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første gaslastbil til distribution af dagligvarer

Søgeord:

9. marts 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

770 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mercedes Benz viser fremtiden for miljøvenlig distributionskørsel i Danmark.

Nu viser Mercedes Benz fremtiden for miljøvenlig distributionskørsel. Fremover er det en gasdrevet Econic lastbil fra Mercedes-Benz, der leverer varer til Europas grønneste dagligvarebutik, som ligger i hjertet af Valby. Biogascertifikater garanterer en CO2-neutral levering.

Nye standarder for renovations- og distributionskørsel var målet, da Mercedes-Benz lancerede den gasdrevne Econic NGT. Lastbilen er allerede blevet en favorit til renovationskørsel ude i kommunerne, hvor krav om kørsel på gas er en fast del af mange udbud. Men nu går Econic NGT skridtet videre.

 

Flere private virksomheder er begyndt at fået øjnene op for fordelene ved at anvende biogas til distributionskørsel. Fordelene taler for selv sig. For dagligvarekæden Lidl var det den spildfri forbrændingsrate, den lavere CO2-og partikeludledning og at gasmotoren er mere støjsvag end lignende dieselkøretøjer, der gjorde udfaldet.

Grøn distribution af grøntsager
Europas grønneste dagligvarebutik åbnede i Valby i januar 2015. Lidl står bag butikken, som er den eneste dagligvarebutik i Europa, der er blevet tildelt den højeste certificeringsgrad inden for grønne byggestandarder.

Butikken har bl.a. solceller på taget, fuld LED-belysning, varmegenvinding, opsamling af regnvand til genanvendelse og er 100% forsynet med energi fra vedvarende energikilder.

I forbindelse med åbningen har dagligvarekæden sat den grønne barre højt og investeret i en Mercedes-Benz Econic NGT for at styrke den miljøvenlige profil.

- Med valget af Econic NGT ønsker vi at være blandt de første til at investere i fremtidens miljøvenlige løsninger og samtidig sætte fokus på nytænkning inden for bæredygtighed og alternative brændstoffer, siger CSR-konsulent Tina Kaysen, Lidl Danmark om baggrunden for valget af Econic NGT og uddyber:

- Derfor har vi også valgt at tildele Econic NHT biogascertifikater, så vi har mulighed for at skabe en CO2-neutral transport i distributionen af varer til og fra vores butik.

Færre partikler og mindre støj
Econic NGT er skræddersyet til at løse distributions- og renovationsopgaver i byerne, hvor klima, nærmiljø og hensynet til naboer spiller en ekstra vigtig rolle. Derfor satser Mercedes-Benz også på, at flere private virksomheder vil følge trop.

- Der er for alvor ved at komme gang i markedet for gasbiler. Kommunerne har taget teten ved at stille krav om transport med lavere udslip af CO2 og partikler ved renovationskørsel. Vi ser nu, at flere private virksomheder som Lidl også hopper med på vognen og investerer i bæredygtige løsninger, der speeder den grønne omstilling af tung transport op i vores nærmiljøer. Det er en glædelig nyhed, siger Lasse Wøhlk, salgschef for Mercedes-Benz lastbiler i Danmark.    

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com