Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første spadestik

Søgeord:

6. november 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1371 gange

Læses i øjeblikket af:

0

100.000 m2 logistikcenter i Greve nu klar til første spadestik.

 

Greve Kommune har godkendt lokalplanen for opførelsen af GDC - Greve Distribution Center - et 100.000 m2 moderne lager- og logistikcenter, der ligger attraktivt med hurtig adgang til Storkøbenhavn og resten af Norden. Projektet tiltrækker stor international opmærksomhed.

 

Med stigende efterspørgsel på moderne logistikfaciliteter i hele Danmark er opførelsen af GDC et længe ventet projekt. Den centrale beliggenhed i Greve er et hotspot for mange store virksomheder med transport til og fra hovedstadsområdet.

 

- Området syd for hovedstaden er et centralt knudepunkt, fordi vi her har den store transportkorridor, som både binder Øresundsregionen sammen og rækker videre ud mod Skandinavien og sydpå mod Tyskland og resten af Europa, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

Udenlandske investorer ser mod Danmark

Der har været stor interesse for projektet fra udenlandske investorer, og bygherre er nu endt med at blive en af Europas mest progressive ejendomsudviklings- og investeringsselskaber, belgiske MG Real Estate. De har med succes hjulpet virksomheder som TCR og FedEx ind i Danmark.

 

Interessen for GDC er udtryk for stærk tendens i investeringsniveauet på ejendomsmarkedet i Danmark. Det understøtter en ny analyse fra verdens førende erhvervsejendomsmægler, CBRE.

 

- Storkøbenhavn er fortsat det mest efterspurgte investeringsområde i landet, og især interessen fra store udenlandske investorer så som MG Real Estate er stigende. I øjeblikket oplever vi efterspørgsel på industri- og logistikejendomme på et niveau, hvis lige vi ikke har oplevet i Danmark i syv år. Der er et stort behov for moderne og såkaldte intelligente varehuse som GDC, der vil passe perfekt til fx e-handelsvirksomheder og medicinalbranchen,” fortæller titel i CBRE, Michael Glud, CBRE.

Ivrige e-handlende presser branchen

Netop den støt stigende e-handel sætter krav til flere og større lagerfaciliteter. Ifølge Eurostat er de nordiske forbrugere i top 4, når det kommer til online shopping, og kurven går opad.

 

- Den skarpe online konkurrence og forbrugernes forventning til dag-til-dag levering sætter høje krav til forsyningskæderne bag e-handel, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

 

Styrken ved netop GDC er beliggenheden og en avanceret og fleksibel lagerløsning med masser af plads og mulighed for at udvide, når det er nødvendigt, hvilket passer perfekt til e-handelsvirksomheder. CBRE er i dialog med en række mulige lejere og forventer, at de 100.000 m2 fordeles på cirka 10 virksomheder.

Attraktiv kommune

Udviklingen af GDC sker i tæt samarbejde med Greve Kommune. Kommunen gør en stor indsats for erhvervslivet, og byggeriet af det nye logistikcenter sker i et område, der allerede huser virksomheder som Blue Water Shipping, Top Toy, H&M, L'Oréal og Prime Cargo.

 

- I løbet af de sidste par år har vi oplevet massiv vækst i beskæftigelsen i kommunen. Både investorer og virksomheder retter blikket mod Greve, og det nye GDC understøtter vores allerede stærke position inden for transport og handel, siger Tina Charlotte Koeffoed, erhvervs- og turistchef i Greve Kommune.

 

Byggeriet af GDC, der ligger på en 230.000 m2 stor grund, starter i begyndelsen af 2018 og forventes afsluttet med udgangen af 2018.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk