Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fokus på erhvervsfremmende modulvogntog

Søgeord:

11. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På opfordring fra Venstres borgmesterkandidat i Viborg Kommune, Nina Hygum, var der den 10. juni møde på Viborg Fragtcentral angående modulvogntog.

På opfordring fra Venstres borgmesterkandidat i Viborg Kommune, Nina Hygum, var der den 10. juni møde på Viborg Fragtcentral angående modulvogntog.Mødets formål var at sætte fokus på behovet for, at Viborg Kommunes erhvervsliv kommer til at udnytte det store potentiale i modulvognsnettet i form af lavere transportomkostninger samt et mindre brændstofsforbrug, hvilket er bedre for miljøet.

 

Kristian Pihl Lorentzen, Venstres trafikpolitiske ordfører, kunne på mødet oplyse, at Viborg med trafikaftalen fra marts 2013 gik fra at være endestation til at være knudepunkt. Desuden er der med aftalen igangsat en smidiggørelse af reglerne for modulvognstogene. Formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune, Johannes Vesterby, og Nina Hygum kunne på mødet oplyse, at man i regi af kommunen arbejder på at skaffe en bevilling fra udviklingspuljen på 2 millioner kroner med det formål at skaffe modulvogntogene bedre lokal adgang til Fragtcentralen og andre transporttunge virksomheder i Viborg kommune.

Erhvervslivets repræsentanter bakkede varmt op om disse planer og pressede hårdt på for, at man nu skrider fra ord til handling. Ikke mindst på grund af den manglende motorvej til Viborg er der hårdt brug for at få mere gang i modulvogntogene.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com