Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fokus på passagerskibe og besætningers sikkerhed på IMO-møde

Søgeord:

25. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På det netop afsluttede møde i IMO’s Søsikkerhedskomité (MSC 92) kom vigtige beslutninger om bedre redning af passagerer og bedre sikkerhed for passagerskibe i hus som opfølgning på ulykken med krydstogtskibet COSTA CONCORDIA.

På det netop afsluttede møde i IMO’s Søsikkerhedskomité (MSC 92) kom vigtige beslutninger om bedre redning af passagerer og bedre sikkerhed for passagerskibe i hus som opfølgning på ulykken med krydstogtskibet COSTA CONCORDIA.Et vigtigt tema på mødet var opfølgning på ulykken med krydstogtskibet COSTA CONCORDIA.

 

Komitéen behandlede den italienske ulykkesrapport, som udkom kort før mødet. Med afsæt i ulykkesrapporten blev en række initiativer vurderet med henblik på at fremme sikkerheden på passagerskibe – især på de store krydstogtskibe.

 

Et andet tema var udarbejdelse af en vejledning, der kan bruges ved bygning af skibe, som ikke kan håndteres af de eksisterende regler.

 

Danmark har bidraget aktivt til arbejde, da det er centralt for at fremme innovative løsninger med den samme sikkerhed, som reglerne foreskriver. Eksempler på dette kan være brug af nye løsninger til redningsudstyr, hvor vejledningen kan bruges til at vurdere sikkerheden af det alternative udstyr.

Komitéen genvalgte Søfartsstyrelsens vicedirektør Christian Breinholt som formand og kaptajn Muhammed Segar fra Singapore som næstformand for året 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com