Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fokus på svovlkrav ved internationalt pressemøde

Søgeord:

25. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2291 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen afholdt onsdag et pressemøde for den internationale fagpresse, hvor bl.a. håndhævelsen af de kommende svovlkrav fra 2015 blev debatteret.

Rederiforeningen afholdt onsdag et pressemøde for den internationale fagpresse, hvor bl.a. håndhævelsen af de kommende svovlkrav fra 2015 blev debatteret.Den internationale fagpresse var onsdag på besøg i Danmarks Rederiforening til et heldags presse-arrangement. Ét af hovedtemaerne var den lovgivning, der fra 1. januar 2015 betyder, at svovlindholdet i brændstof til skibe i bl.a. Nordsøen og Østersøen skal sænkes fra 1,0 procent til 0,1 procent.

 

Erhvervets bekymring går ikke så meget på, at vi skal leve op til de nye ambitiøse miljøkrav, men i endnu højere grad på, om myndighederne, der har fastsat de ambitiøse miljøregler, nu også sikrer, at reglerne overholdes, så det ikke kan betale sig at snyde på vægten.

- Danske rederier vil selvsagt følge de kommende regler, men vi frygter at kunne blive udkonkurreret af rederier og kunder, som helt kalkuleret vælger ikke at overholde lovgivningen. Med det planlagte kontrolniveau vil risikoen for at blive opdaget være lille, og bliver man alligevel opdaget, vil straffen ikke matche besparelsen ved at snyde, siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

 

Der var fra den internationale presses side stor interesse for disse aspekter af den fremtidige svovlregulering, som derved kan risikere slet ikke at lede til et bedre miljø.

 

- Tværtimod kan det indirekte understøtte den substandard-skibsfart, vi alle søger at undgå, lyder det fra Danmarks Rederiforening.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com