Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fokus på trafiksikkerhed i forbindelse med Classic Race

Søgeord:

22. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne deltog for første gang sammen med Classic Race i Aarhus i weekenden.

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne deltog for første gang sammen med Classic Race i Aarhus i weekenden.Det var således ikke kun fart og brændt gummi, der blev fokuseret på, men også at lære de deltagende børn at blive mere trafiksikre i mødet med store lastbiler i trafikken.

 

Mange børn og deres forældre, besvarede spørgsmål ved lastvognene, som var opstillet i positioner, der erfaringsmæssigt kan give anledning til farlige situationer i trafikken. Børnene fik under kyndig vejledning selv lov til at sidde bag rattet og se udsigten fra chaufførens plads. Indsatsen blev belønnet med et diplom, en sikkerhedsvest, en klik-refleks, brochuren ”Følg op på gode trafikvaner” og forhåbentlig en lidt bedre forståelse for, hvordan man bliver mere trafiksikker omkring de store lastvogne i trafikken.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde kan i år fejre 10 års jubilæum med undervisning på de danske folkeskoler og ved forskellige events, som Classic Race i Aarhus. Det er partnerne DTL, 3F Transportgruppe, Danske Fragtmænd, Volvo Lastvogne, OK a.m.b.a., Bridgestone og Børneulykkesfonden, der står bag kampagnen. Ca. 75.000 børn har allerede modtaget undervisningen, og transporterhvervet og de involverede partnere håber med kampagnen at være med til at etablere en bedre og mere hensigtsmæssig trafikadfærd og dermed reducere antallet af ulykker, hvor lastbiler er involveret.

 

Siden år 2003 er 235 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker, hvor lastbiler har været involveret og heraf var cirka 25 % med dødelig udgang. Så sent som i 2008 omkom 11 personer, men heldigvis er tallene faldet siden. I år er der imidlertid allerede sket tre dødsfald i forbindelse med højresvingende lastbiler og det understreger stadig vigtigheden af denne kampagne, og at medier og myndigheder holder fokus og løbende gør opmærksom på problematikken ved de farlige højresving.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com