Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Folkeskoleelever på besøg

Søgeord:

11. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1037 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fik indtryk af den nordjyske maritime industri.

600 folkeskoleelever var i går på besøg hos i alt 38 maritime virksomheder i de fem store maritime kommuner i Nordjylland.

 

MARCOD, Dansk Metal, Danske Maritime, World Careers og Maskinmestrenes Forening var sammen med en række lokale medarrangører herunder de lokale UU-vejledere værter ved arrangementet Workforce of the Future. Arrangementet er målrettet folkeskoleelever og sætter i forbindelse med Danish Maritime Days fokus på de maritime uddannelses- og jobmuligheder, der er i den nordjyske maritime industri. Det er tredje gang, at MARCOD afholder arrangementet, som har været en stor succes.

 

-Vi arbejder kontinuerligt sammen med den maritime industri, maritime uddannelsesinstitutioner, Danske Maritime og Dansk Metal med flere på at øge kendskabet blandt de unge og deres forældre til de attraktive uddannelses- og jobmuligheder i den nordjyske maritime industri. Med disse arrangementer – som et ud af mange - ønsker vi i højere grad at åbne de unges øjne i forhold til et maritimt karrierevalg, siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

Ved virksomhedsbesøg i hhv. Aalborg, Hanstholm, Hirtshals, Frederikshavn og Skagen fik 8. klasses elever en introduktion til den maritime industri og fik mulighed for at møde og udveksle erfaringer med nogen af de lærlinge, som til dagligt arbejder i miljøet.

 

Udover virksomhedsbesøgene bestod eftermiddagens program af aktiviteter, som var forskellige for hver enkelt by. Der var blandt andet et uddannelsesløb i Hirtshals, en Challenge Run i Frederikshavn, et oplæg om uddannelsesmuligheder i Hanstholm, små videofilm fra medvirkende lærlinges dagligdag i Aalborg og i Skagen var der mulighed for at prøve Skipperskolens skibssimulator og en maritim quiz.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com