Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Folketingsudvalg ser en ekstra gang på bagateller i bødeforslag

Søgeord:

22. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportminister Pia Olsen Dyhr afsluttede dagens førstebehandling af et lovforslag om at hæve bødetaksterne for overtrædelse af godskørselsloven – herunder overtrædelse af cabotagereglerne – med en positiv udmelding, mener DTL.

Transportminister Pia Olsen Dyhr afsluttede dagens førstebehandling af et lovforslag om at hæve bødetaksterne for overtrædelse af godskørselsloven – herunder overtrædelse af cabotagereglerne – med en positiv udmelding, mener DTL.Der er "enkelte bagateller", som man kan kigge nærmere på i udvalgsbehandlingen, oplyste hun til Folketinget.

 

Under debatten havde både Dansk Folkepartis ordfører Kim Christiansen og De Konservatives ordfører Mike Legarth peget på spørgsmålet om, hvordan bagatelsager skal håndteres, og ønsket, at man fik kigget på det i Transportudvalget.

 

DTLs adm. direktør Erik Østergaard er meget tilfreds med, at Transportudvalget i den kommende behandling af lovforslaget vil kigge nærmere på, hvordan man skal håndtere overtrædelser af mindre betydning:

 

-Det har været vigtigt for DTL, at vi fik skærpet kursen overfor først og fremmest ulovlig cabotage. Det hjælper forslaget med til. Nu vil udvalgsarbejdet oven i købet se på, om man kan nuancere og forbedre forslaget, så man ikke rammer urimelig hårdt for mindre forseelser, der ikke har noget med ulovlig transport at gøre. Det vil jeg gerne kvittere for.

-Det er vigtigt, at man i udvalget får den nødvendige debat om det rimelige i, at en bagatelovertrædelse fx som at glemme under kørslen at medbringe en tilladelse, man faktisk har, skal stige op til 5.000 kr., når man for bare 1½ år siden tog stilling til den sag.

 

De gældende bødesatser ligger mellem 1.000 kr. og 25.000 kr. alt afhængig af overtrædelsens art, men lovforslaget anbefaler indført lavere bødesatser på minimum 5.000 kr. i de tilfælde, hvor der er tale om mindre alvorlige overtrædelser.

 

Ifølge lovforslaget vil der eksempelvis være tale om en mindre alvorlig overtrædelse, hvis transportvirksomheden har opnået tilladelse til at udføre godskørsel for fremmed regning, men det konstateres, at tilladelsen ikke er medbragt under kørsel.

"Der er klart behov for at se på, om fx en sådan forseelse skal koste 5.000 kr." konstaterer Erik Østergaard, der understreger, at den foreslåede bødesats på 35.000 kr. for ulovlig cabotagekørsel har DTLs fulde opbakning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com