Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Foreningen af Sikkerhedsrådgivere i Danmark vokser

Søgeord:

13. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2270 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stærkt netværk og fokus på vidensdeling om transport af farlig gods kendetegner Foreningen af Sikkerhedsrådgivere i Danmark.

Stærkt netværk og fokus på vidensdeling om transport af farlig gods kendetegner Foreningen af Sikkerhedsrådgivere i Danmark.En stor del af medlemmerne deltog forleden i foreningens generalforsamling på Vissenbjerg Storkro.

 

Her så bestyrelsesformand Tine Lykke Thomsen igen tilbage på et godt og aktivt foreningsår med stor tilslutning til alle arrangementer.

 

Medlemstallet er øget betydeligt i 2013, så foreningen ved årets udgang var oppe på 143 medlemmer. Et flot medlemstal i betragtning af, at der i Danmark kun er cirka 450 eksaminerede sikkerhedsrådgiver indenfor transport af farlig gods.

 

Bestyrelsen har i 2013 fået en positiv dialog med Beredskabsstyrelsen, der fortsætter og udvides til andre relevante myndigheder i år.

Stærkere forbindelse til udlandet

Foreningen arbejder også på at skabe et netværk over landets grænser. Repræsentanter fra bestyrelsen deltog i et møde i den europæiske sikkerhedsrådgiverorganisation, European Dangerous Goods Safety Adviser Association, 17. og 18. februar i år i Bonn.

Udbyttet af mødet er positivt, og den danske sikkerhedsrådgiverforening indmeldes nu i den europæiske organisation. Igennem det europæiske netværk forventer bestyrelsen, at foreningen på europæisk plan får mulighed for at arbejde hen imod større ensartethed i tolkning af regler for sikkerhedsrådgivernes funktioner og praktiske opgaver.

 

Foreningen arrangerede i 2013 to ERFA-møder. Forårets arrangement blev afholdt hos Haldor Topsøe, hvor deltagerne fik et enestående indblik i, hvorledes en moderne kemifabrik, med hele verden som marked, fungerer og hvilke opgaver, en sikkerhedsrådgiver udsættes for på en stor fabrik.

 

Efterårets arrangement var et døgnseminar på Fyn - med emnerne lastsikring samt transport af affald, klassificeret som farligt gods.

Genvalg

Generalforsamlingen genvalgte bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og revisor.

Efter generalforsamlingen stod cand. scient. John Lundsgaard for underholdningen med foredraget “Der sker da ikke noget ved at blande - vel? – der gav et spændende indblik i risikoen ved arbejde med kemikalier.

 

Foto: Formand Tine Lykke Thomsen, Foreningen af Sikkerhedsrådgivere i Danmark.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com